Najskôr si pripravíme plnky. Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky, dochutíme a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 20 minút alebo do zmäknutia. Tekvicu môžeme aj variť vo vode či napariť a potom len premiešať zo zvyšnými surovinami na dochutenie. Popučíme vidličkou. V mixéri pripravíme veľmi jednoducho ricotta plnku.
Cesto - zo všetkých ingrediencií vymiesime nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha vody, naopak ak je redšie, pridáme trocha múky. Používam bio pernerku a pomery múk a vody mi vždy sedia. Cesto vyvaľkáme na čo najtenšie a pohárom vykrajujeme kruhy. Plníme oboma plnkami (dávam z každej 1čl), prikryjeme vykrojeným cestom, rukami jemne zatlačíme kraje a vidličkou dôkladne postláčame dookola aby nám plnka pri varení nevytiekla.
Varíme v solenej vriacej vode cca 3-5 minút.
Pripravíme si šalviové maslo. Na panvici zahrejeme olej, cesnak, šalviu, orechy a kúsok masla. Po chvíli pridáme umeocot. Pridáme ravioly a prehrejeme ich cca 1-2 minúty.