RECEPTY

Ravioli s maslovou tekvicou, tofu ricottou a šalviovým maslom


Vynikajúce u nás doma veľmi obľúbené sezónne cestoviny, na ktoré sa všetci veľmi tešíme. Šalviové maslo a tekvica sú neprekonateľná kombinácia :) 

cesto

  • 4dc špaldovej hladkej múky (alebo polovica pohánkovej múky)
  • 2dc špaldovej celozrnnej múky
  • 2dc filtrovanej vody
  • 1/2PL olivového oleja
  • štipka himalájskej soli a kurkumy

plnka

  • malá maslová tekvica
  • dochutenie: strúčik cesnaku, soľ, štipka čilli, muškátový oriešok, olej
  • tofu ricotta

šalviové maslo

  • 2PL olivového oleja
  • kúsok masla alsan bio
  • strúčik cesnaku nakrájaný na plátky
  • pár drvených pekanových/vlašských orechov
  • pár šalviových lístkov
  • 1PL umeoctu

podávanie

  • šalát poľníček
  • trocha kvasenej kapusty
  1. Najskôr si pripravíme plnky. Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadrovníka, nakrájame na kocky, dochutíme a pečieme v rúre na 180 stupňov cca 20 minút alebo do zmäknutia. Tekvicu môžeme aj variť vo vode či napariť a potom len premiešať zo zvyšnými surovinami na dochutenie. Popučíme vidličkou. V mixéri pripravíme veľmi jednoducho ricotta plnku.
  2. Cesto - zo všetkých ingrediencií vymiesime nelepivé cesto. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trocha vody, naopak ak je redšie, pridáme trocha múky. Používam bio pernerku a pomery múk a vody mi vždy sedia. Cesto vyvaľkáme na čo najtenšie a pohárom vykrajujeme kruhy. Plníme oboma plnkami (dávam z každej 1čl), prikryjeme vykrojeným cestom, rukami jemne zatlačíme kraje a vidličkou dôkladne postláčame dookola aby nám plnka pri varení nevytiekla.
  3. Varíme v solenej vriacej vode cca 3-5 minút.
  4. Pripravíme si šalviové maslo. Na panvici zahrejeme olej, cesnak, šalviu, orechy a kúsok masla. Po chvíli pridáme umeocot. Pridáme ravioly a prehrejeme ich cca 1-2 minúty.
  5. Podávame s porciou kvasenej kapusty a poľníčkom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 39