RECEPTY

Bowl s chrumkavým tofu


Náš obľúbený bowl plný chutí.

  • celozrnná ryža/quinoa/pšeno/cirok
  • 1 avokádo

kukuricový teplý šalát

  • 1 varená kukurica
  • 1 kapia
  • čerstvý koriander
  • 1/2 červenej cibule
  • trocha jarnej cibuľky
  • dochutenie: tamari, umeocot, trocha srirache/čilli

paradajkový šalát

  • 2-3 paradajky
  • 1/2 červenej cibule
  • čerstvý koriander
  • dochutenie: umeocot

chrumkavé tofu

  • 1 biele bio tofu (výborné je z Kaufu take it veggie)
  • 1 diel ryžovej múky
  • 1 diel vody
  • 1/2 PL tamari omáčky
  • 1čl nori vločiek
  • štipka kurkumy a soli
  • kukuričná strúhanka

tahini dip

  • 1/2dc tahini
  • 1dc filtrovanej vody
  • 1-2 strúčiky cesnaku (pretlačený)
  • 2-3PL tamari
  • šťava z polovice bio citróna
  • sriracha/čilli podľa chuti
  • 1čl ryžový sirup (voliteľné)
  1. Zvolenú obilninu varíme podľa návodu.
  2. Kukuricu varíme 20 minút a potom ju orežeme. Kapiu nakrájame na kocky a restujeme na troche oleja spolu s kukuricou. Dochutíme tamari a umeoctom podľa chuti, premiestnime do misky a primiešame polovicu nakrájanej cibule, nakrájaný koriander s jarnou cibuľkou. Ak máme radi pikantné, môžeme primiešať trocha domácej srirache alebo kúsok na drobno nasekanej chilli papričky.
  3. Paradajku nakrájame na kocky, primiešame zvyšok cibule, koriander a ochutíme umeoctom.
  4. Tofu nakrájame na plátky, pripravíme si cestíčko z ryžovej múky, kurkumy, nori vločiek a tamari. V druhej miske pripravíme kukuričnú strúhanku. Tofu namočíme najskôr do cestíčka, potom do strúhanky. Pečieme na troche oleja z oboch strán do chrumkava a necháme odkvapkať prebytočný tuk na obrúsku alebo pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút.
  5. Dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
  6. Servírujeme ryžu, kukuricový a paradajkový šalát, nakrájané avokádo, chrumkavé tofu. Pokvapkáme tahini dipom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 29