1 biele bio tofu (výborné je z Kaufu take it veggie)
1 diel ryžovej múky
1 diel vody
1/2 PL tamari omáčky
1čl nori vločiek
štipka kurkumy a soli
kukuričná strúhanka
tahini dip
1/2dc tahini
1dc filtrovanej vody
1-2 strúčiky cesnaku (pretlačený)
2-3PL tamari
šťava z polovice bio citróna
sriracha/čilli podľa chuti
1čl ryžový sirup (voliteľné)
Zvolenú obilninu varíme podľa návodu.
Kukuricu varíme 20 minút a potom ju orežeme. Kapiu nakrájame na kocky a restujeme na troche oleja spolu s kukuricou. Dochutíme tamari a umeoctom podľa chuti, premiestnime do misky a primiešame polovicu nakrájanej cibule, nakrájaný koriander s jarnou cibuľkou. Ak máme radi pikantné, môžeme primiešať trocha domácej srirache alebo kúsok na drobno nasekanej chilli papričky.
Paradajku nakrájame na kocky, primiešame zvyšok cibule, koriander a ochutíme umeoctom.
Tofu nakrájame na plátky, pripravíme si cestíčko z ryžovej múky, kurkumy, nori vločiek a tamari. V druhej miske pripravíme kukuričnú strúhanku. Tofu namočíme najskôr do cestíčka, potom do strúhanky. Pečieme na troche oleja z oboch strán do chrumkava a necháme odkvapkať prebytočný tuk na obrúsku alebo pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov 20 minút.