RECEPTY

Vynikajúce paradajkové pšenoto


Letné paradajkovo cuketové pšenoto s rukolou a tekvicovými semienkami. Výdatné ale ľahké jedlo so sezónnych surovín.

  • 1dc pšeno
  • 2PL olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cuketa
  • 1 miska cherry paradajok
  • 1/2dc rastlinné mlieko (dávam domáce mandľové)
  • hrsť tekvicových semienok
  • hrsť čerstvej bazalky
  • himalájska soľ, čilli/sriracha podľa chuti
  • rukola ochutená umeoctom na podávanie
  1. Pšeno sparíme vriacou vodou a varíme v dvojnásobku vody, najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli 20 minút.
  2. Na panvici opečieme na sucho bez oleja tekvicové semienka. Vyberieme bokom.
  3. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cuketu do chrumkava s trochou soli. Vyberieme z panvice bokom.
  4. Na tej istej panvici restujeme na troche oleja na drobno nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme pretlačený cesnak, nakrájané paradajky na polovicu a bazalku. Pridáme soľ a čilli podľa chuti. Dusíme cca 10-15 minút. Premiestnime do vyššej nádoby, pridáme mlieko a mixujeme tyčovým mixérom. Vrátime späť na panvicu, primiešame cuketu, semienka, varené pšeno. Chvíľu spolu prehrejeme aby sa chute prepojili.
  5. Môžeme posypať nasekanou čerstvou bazalkou a podávame s rukolou pokvapkanou umeoctom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 31