RECEPTY

Zapekané bataty s cícerom a paradajkami, preliate kôprovým tahini


Vynikajúca kombinácia sladkých batatov s pohánkou, s paradajkovo bazalkovým šalátom preliate dokonalou tahini citrónovou zálievkou s kôprom. Jednoduché jedlo z rúry do 30 minút.

  • 2-3 bataty
  • 3dc vareného cíceru
  • koreniny na cícer: po 1/2čl oliv.olej, rasca, mletá paprika, tamari, lahôdkové droždie) 
  • 1dc pohánky

Paradajkový šalát

  • 10ks cherry paradajok
  • hrsť čerstvej bazalky
  • olivový olej, umeocot na dochutenie

Tahini dip

  • 3PL tahini
  • 2 strúčiky cesnaku
  • hrsť čerstvého kôpru
  • tamari, citrónová šťava, sriracha/čilli podľa chuti
  • voda na zriedenie
  1. Bataty prekrojíme na polovicu jemne potrieme olivovým olejom a osolíme, pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupňov na papieri na pečenie prekrojenou časťou nadol cca 20-30 minút spolu s ochuteným cícerom.
  2. Cícer scedíme od vody, kde sa varil a dobre osušíme, premiešame s koreninami a tak pridáme na plech k batatom.
  3. Pohanku varíme podľa návodu na obale alebo použijeme uvarenú napr. z raňajok.
  4. Paradajky a bazalku nakrájame na drobno a ochutíme umeoctom a olivovým olejom.
  5. Tahini dip pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
  6. Upečené zemiaky popučíme jemne vidličkou, naplníme pohankou, cícerom, prelejeme tahini a paradajkovým šalátom. Môžeme posypať lahôdkovým droždím a podávať s rukolou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 23