RECEPTY

Rýchle cesnakové špagety s hubami a vegparmezánom


Rýchly obed či večera z mála ingrediencií. Zdravé a chutné cestoviny, navyše ľahko pripravené.

  • celozrnné ryžové špagety/kukuričné
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 hrnček nakrájaných bio šampiňónov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 kapia/mrkva nakrájaná na pásiky
  • jarná cibuľka (zelená časť)
  • hrsť čerstvej bazalky
  • domáci vegan parmezán
  • himalájska soľ podľa chuti
  • štipka kurkumy a štipka čilli (voliteľné)
  • 1/2PL tamari omáčky
  • 1/2PL bieleho misa
  1. Špagety varíme podľa návodu na obale.
  2. Na olivovom oleji restujeme na drobno nakrájaný cesnak, pridáme kurkumu, na plátky nakrájané šampiňóny, papriku na pásiky, osolíme a restujeme do zlatohneda.
  3. Na záver pridáme na šikmo nakrájanú zelenú časť jarnej cibule, tamari omáčku, čilli a premiešame, necháme jemne zavädnúť jarnú cibuľku.
  4. Vypneme, primiešame biele miso, nasekanú bazalku a špagety. Posypeme trochou parmezánu a dobre premiešame.
  5. Podávame s čerstvou rukolou, mikrobylinkami alebo ľadovým šalátom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 20