RECEPTY

Vegan koložvárka


Toto je u nás veľmi obľúbený obed alebo večera, aj v prípade detského bruška, len tempeh údený vymením za tempeh natur a vynechám čilli. Množstvo vystačí na dva dni, samozrejme ak sa nezje všetko v jeden deň ako sa u nás bežne stáva.

  • 3dc celozrnnej ryže
  • 800g kvasenej kapusty
  • 2PL sezamového oleja
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1a 1/2 ks údený tempeh
  • 1čl mletej papriky a rasce
  • himalájska soľ podľa chuti
  • čilli podľa chuti (voliteľné)
  • zapekanie - cca 300g sójového jogurtu (používam Sojade) s 1PL lahôdkového droždia
  1. Ryžu prepláchneme a varíme najlepšie so štipkou riasy arame podľa návodu na obale.
  2. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu na drobno do sklovita, pridáme cesnak, rascu a mletú papriku. Pridáme kapustu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 20-30 minút.
  3. Tempeh nakrájame na drobno a restujeme do chrumkava. Primiešame k hotovej kapuste.
  4. Pripravíme si zapekaciu misu, jemne potrieme olejom, navrstvíme cca polovicu ryže, nasleduje polovica kapusty s tempehom, zvyšná vrstva ryže a znova zvyšná kapusta s tempehom. 
  5. Zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Potrieme vrch jogurtom alebo domácou ovsenou smotanou a zapekáme znova cca 15 minút.

Tip : miesto jogurtu môžete použiť domácu ovsenú smotanu. 4PL ovsených vločiek mixujeme na múku, pridáme 1PL lahôdkového droždia, trocha tamari omáčky a cca 2 dc filtrovanej vody, znova mixujeme.

Dobrú chuť!


Počet videní: 84