Toto je u nás veľmi obľúbený obed alebo večera, aj v prípade detského bruška, len tempeh údený vymením za tempeh natur a vynechám čilli. Množstvo vystačí na dva dni, samozrejme ak sa nezje všetko v jeden deň ako sa u nás bežne stáva.
- 3dc celozrnnej ryže
- 800g kvasenej kapusty
- 2PL sezamového oleja
- 2 cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 1a 1/2 ks údený tempeh
- 1čl mletej papriky a rasce
- himalájska soľ podľa chuti
- čilli podľa chuti (voliteľné)
- zapekanie - cca 300g sójového jogurtu (používam Sojade) s 1PL lahôdkového droždia
- Ryžu prepláchneme a varíme najlepšie so štipkou riasy arame podľa návodu na obale.
- Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu na drobno do sklovita, pridáme cesnak, rascu a mletú papriku. Pridáme kapustu, osolíme, podlejeme trochou vody a dusíme pod pokrievkou cca 20-30 minút.
- Tempeh nakrájame na drobno a restujeme do chrumkava. Primiešame k hotovej kapuste.
- Pripravíme si zapekaciu misu, jemne potrieme olejom, navrstvíme cca polovicu ryže, nasleduje polovica kapusty s tempehom, zvyšná vrstva ryže a znova zvyšná kapusta s tempehom.
- Zapekáme v rúre na 200 stupňov cca 30 minút. Potrieme vrch jogurtom alebo domácou ovsenou smotanou a zapekáme znova cca 15 minút.
Tip : miesto jogurtu môžete použiť domácu ovsenú smotanu. 4PL ovsených vločiek mixujeme na múku, pridáme 1PL lahôdkového droždia, trocha tamari omáčky a cca 2 dc filtrovanej vody, znova mixujeme.
Dobrú chuť!
Počet videní: 84
