Výdatné, krémové vegánske jedlo plné zeleniny, quinoi a adzuki fazuliek s plnou chuťou curry je naším obľúbeným receptom na quinou.
1PL sezamový olej
1 červená cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
1 väčšia mrkva
1-2 stopka zeleru
1 farebná paprika
2 paradajky
¼ kelu
1dc quinoi
1dc adzuki fazuliek
3PL mandľového/arašídového masla
koreniny: bobkový list, 1-2čl bio ostré curry Sonnentor, himalájska soľ podľa chuti
posypanie: čerstvý koriander, slnečnica
Adzuki je najlepšie namočiť do vody na pár hodín alebo cez noc. Varíme ju v dostatočnom množstve vody do zmäknutia najlepšie s kúskom riasy kombu. V tlakovom hrnci postačí 15-20 minút.
Quinou prepláchneme vriacou vodou, varíme v dvojnásobnom množstve vody 15 minút.
Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a papriku. Osolíme, pridáme curry, bobkový list, nakrájané paradajky a kel. Zalejeme cca 2dc zeleninového vývaru alebo vodou a dusíme do mäkka, približne 15-20 minút.
K zelenine primiešame uvarenú quinou a adzuki. Necháme chvíľu prejsť varom aby sa chute prepojili.
Na záver primiešame mandľové maslo a posypeme čerstvým koriandrom a slnečnicou praženou na suchej panvici.
Podávame s obľúbeným šalátom, my k tomu máme najradšej paradajkový šalát s cesnakom, sušenou bazalkou a olivovým olejom.