RECEPTY

Zeleninová curry quinoa


Výdatné, krémové vegánske jedlo plné zeleniny, quinoi a adzuki fazuliek s plnou chuťou curry  je naším obľúbeným receptom na quinou.

  • 1PL sezamový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčšia mrkva
  • 1-2 stopka zeleru
  • 1 farebná paprika
  • 2 paradajky
  • ¼ kelu
  • 1dc quinoi 
  • 1dc adzuki fazuliek
  • 3PL mandľového/arašídového masla
  • koreniny: bobkový list, 1-2čl bio ostré curry Sonnentor, himalájska soľ podľa chuti
  • posypanie: čerstvý koriander, slnečnica
  1. Adzuki je najlepšie namočiť do vody na pár hodín alebo cez noc. Varíme ju v dostatočnom množstve vody do zmäknutia najlepšie s kúskom riasy kombu. V tlakovom hrnci postačí 15-20 minút.
  2. Quinou prepláchneme vriacou vodou, varíme v dvojnásobnom množstve vody 15 minút.
  3. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, na kocky nakrájanú mrkvu, zeler a papriku. Osolíme, pridáme curry, bobkový list, nakrájané paradajky a kel. Zalejeme cca 2dc zeleninového vývaru alebo vodou a dusíme do mäkka, približne 15-20 minút.
  4. K zelenine primiešame uvarenú quinou a adzuki. Necháme chvíľu prejsť varom aby sa chute prepojili.
  5. Na záver primiešame mandľové maslo a posypeme čerstvým koriandrom a slnečnicou praženou na suchej panvici.
  6. Podávame s obľúbeným šalátom, my k tomu máme najradšej paradajkový šalát s cesnakom, sušenou bazalkou a olivovým olejom. 

Dobrú chuť !


Počet videní: 65