Plnená vegan omeleta s grilovanou kukuricou a letným šalátom
Ohľaduplná omeleta z cícerovej múky plnená grilovanou zeleninou so šampiňónmi. Letné ľahké jedlo plné zdravých ingrediencií, zložené zo zeleniny, strukoviny a obilniny. Takto nášmu telu nič nebude chýbať zo živočíšnej stravy.
Omeleta
½ dc cícerová múka
1PL lahôdkové droždie
štipka kurkumy a rímskej rasce
štipka bezfosfátového prášku do pečiva
čierna soľ podľa chuti
voliteľné: čerstvý koriander
70ml filtrovanej vody
olivový olej
Náplň
1 menšia červená cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
1 farebná paprika
1 cuketa
2-3 cherry paradajky
3-4 šampiňóny
dochutenie: himalájska soľ, tamari
Servírovanie
grilovavaná kukurica
obľúbený listový šalát ochutený umeoctom a olivovým olejom
Omeletu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií okrem oleja na hladkú konzistenciu. Z tejto dávky nám vyjdú 3 menšie omelety, ktoré pečieme na kvalitnej panvici potretej trochou olivového oleja z oboch strán.
Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a restujeme na olivovom oleji, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na plátky nakrájanú cuketu a na pásiky nakrájanú papriku a šampiňóny. Osolíme, pridáme paradajky a chvíľu všetko spolu podusíme. Dochutíme tamari omáčkou.
Omeletu naplníme zeleninovou zmesou, podávame s grilovanou kukuricou a obľúbeným letným šalátom. Môžeme posypať čerstvým koriandrom a podávať s kvalitným bio kečupom bez cukru.