RECEPTY

Plnená vegan omeleta s grilovanou kukuricou a letným šalátom


Ohľaduplná omeleta z cícerovej múky plnená grilovanou zeleninou so šampiňónmi. Letné ľahké jedlo plné zdravých ingrediencií, zložené zo zeleniny, strukoviny a obilniny. Takto nášmu telu nič nebude chýbať zo živočíšnej stravy.

Omeleta

  • ½ dc cícerová múka
  • 1PL lahôdkové droždie
  • štipka kurkumy a rímskej rasce
  • štipka bezfosfátového prášku do pečiva
  • čierna soľ podľa chuti
  • voliteľné: čerstvý koriander
  • 70ml filtrovanej vody
  • olivový olej 

Náplň

  • 1 menšia červená cibuľa
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • 1 farebná paprika
  • 1 cuketa
  • 2-3 cherry paradajky
  • 3-4 šampiňóny
  • dochutenie: himalájska soľ, tamari

Servírovanie

  • grilovavaná kukurica
  • obľúbený listový šalát ochutený umeoctom a olivovým olejom
  1. Omeletu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií okrem oleja na hladkú konzistenciu. Z tejto dávky nám vyjdú 3 menšie omelety, ktoré pečieme na kvalitnej panvici potretej trochou olivového oleja z oboch strán.
  2. Cibuľu nakrájame na tenké polkrúžky a restujeme na olivovom oleji, po chvíli pridáme na plátky nakrájaný cesnak, na plátky nakrájanú cuketu a na pásiky nakrájanú papriku a šampiňóny. Osolíme, pridáme paradajky a chvíľu všetko spolu podusíme. Dochutíme tamari omáčkou. 
  3. Omeletu naplníme zeleninovou zmesou, podávame s grilovanou kukuricou a obľúbeným letným šalátom. Môžeme posypať čerstvým koriandrom a podávať s kvalitným bio kečupom bez cukru.

Dobrú chuť!


Počet videní: 37