RECEPTY

Šalát s tempehom a rezancami


Chrumkavý, výdatný a bohatý na bielkoviny. Šalát vytvorený z kopy čerstvej zeleniny, cestoviny, tempehu a čerstvého koriandra s dokonalým pikantným dresingom.

  • pohánkové soba/ rezance z celozrnnej ryže
  • 1 mrkva
  • červená kapusta
  • červená paprika
  • baby špenát
  • údený tempeh
  • jarná cibuľka, čerstvý koriander

Dresing

  • ½ dc mandľové maslo/ arašídové/ tahini
  • 2PL tamari omáčka
  • 1PL ryžový sirup
  • 2PL citrónová šťava
  • pretlačený strúčik cesnaku
  • 1 čl domáca sriracha/čilli alebo podľa chuti
  • voda alebo vývar na zriedenie
  1.  Zvolené cestoviny uvarte podľa pokynov na obale. Množstvo podľa seba.
  2. Mrkvu nakrájame škrabkou na zemiaky na tenké plátky, kapustu nakrájame na tenké pásiky, papriku na tenké plátky. Prepáchneme špenát. Jarnú cibuľku a koriander nakrájame na drobno.
  3. Tempeh nakrájame na trojuholníky a restujeme do chrumkava na troche sezamového oleja.
  4. Dresing vyrobíme zmiešaním všetkých ingrediencií, vodu pridávame postupne aby sme dosiahli hustú ale nalievateľnú omáčku. Podľa potreby si upravíme množstvo ingrediencii a chuť si vyladíme presne podľa seba.
  5. Na tanier dáme zo všetkej nakrájanej zeleniny, množstvo podľa seba, rezance a tempeh. Posypeme koriandrom a jarnou cibuľkou a zalejeme dresingom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 29