RECEPTY

Pečený hubový guláš s krémovou polentou


Jedným slovom vynikajúuuuuce. Ak nám ostala polenta z raňajok, tak o to menej roboty. Stačí len pridať trocha mlieka a zohriať. Guláš sa len chvíľu restuje na panvici a zvyšok sa upečie v rúre takmer bez roboty.

Pečený hubový guľáš

• ¼ kg mrkva

• ¼ kg šalotka

• Balenie šampiňónov

• Šálka zeleninového vývaru

• Hrsť cherry paradajok/2 PL pretlaku

• Umeocot, himalájska soľ na ochutenie

• 2 bobkové listy

• 4 strúčiky cesnaku pretlačené

• Pár vetcičiek tymiánu alebo trocha sušeného

• 1PL sezamový olej

Polenta

• 1diel polenty

• 3diely rastlinného mlieka

• Štipka soli, arame


  1. Najskôr sparíme paradajky, ošúpeme a mixujeme alebo použijeme pretlak.
  2. Pripravíme si väčšiu panvicu s pokrievkou vhodnú do rúry na zapekanie.
  3. Na oleji restujeme na štvrtiny nakrájanú šalotku, šampiňóny a mrkv približne 5-10 minút.
  4. Pridáme cesnak, pretlak, tymián, bobkové listy, soľ a zalejeme vývarom.
  5. Zakryté alobalom alebo pokrievkou pečieme v rúre 40 minút na 190 stupňov alebo kým nebude mrkva podľa vašich predstáv.
  6. Dochutíme umeoctom.


  1. Polentu varíme v rastlinnom mlieku v pomere 1:3 so štipkou soli a riasou arame približne 20-30 minút, závisí, aké chladné je počasie. Čím dlhšie varíme, tým viac nás zahreje.
  2. Našľahanú polentu dosiahneme, ak ju necháme vychladnúť, stuhnúť a pred podávaním znova zahrejeme s trochou mlieka a ručne metličkou vymiešame. Množstvo mlieka závisí podľa toho ako krémovú polentu si želáte dosiahnuť.


Tip: k polente na záver môžete pridať kúsok masla alsan bio alebo taktiež je výborný avokádový olej za studena lisovaný.

Dobrú chuť!


Počet videní: 92