RECEPTY

Quinoto s grilovanou zeleninou a tempehom


Rýchla, zdravá a chutná večera, čo viac dodať. 

• 1 diel quinoi

• 2 diely vody alebo zeleninového vývaru

• ½ údený tempeh

• Baklažán, cuketa, farebná paprika

• 1 šalotka

• 1-2 strúčiky cesnaku

• Dochutenie: himalájska soľ, tamari, rasca, česrtvý koriander

• Voliteľné: mandľové lupienky 

1. Najskôr quinou prepláchneme vriacou vodou a necháme odkvapkať. Môžeme ju opražiť na troche oleja, zvýrazní sa jej oriešková chuť a zalejeme ju najlepšie zeleninovým vývarom. Trocha osolíme, pridáme štipku riasy arame. Varíme 15 minút, kým sa nevstrebe všetka tekutina. Necháme ešte 5 minút dôjsť pod pokrievkou.

2. Na troche sezamového oleja restujeme nakrájanú šalotku na plátky,  nakrájaný cesnak, pridáme baklažán (prekrojený ho poriadne osolíme a necháme vypotiť 10 minút, umyjeme a potom nakrájame na plátky). Restujeme, pokým baklažán nebude gumový, pridáme nakrájanú papriku a cuketu. 

3. Osolíme, pridáme rascu a na kocky nakrájaný tempeh.

4. Primiešame uvarenú quinou, dochutíme tamari omáčkou.

5. Podávame bohato posypané čerstvou koriandrovou vňaťou, s domácim pickles a šalátom poľníčkom. Môžeme posypať na sucho opraženými mandľovými lupienkami, dodajú jedlu výbornú chuť a chrumkavosť.


Dobrú chuť!



Počet videní: 54