Vynikajúca kombinácia obilniny, strukoviny a zeleniny. Cícerové pyré s tahini, seitan s cuketou a bazalkou, grilovaná kukurica a cviklový šalát. Ak použijete tempeh miesto seitanu, máte bezlepkové jedlo. A vynikajúci obed, či večera sa u Vás bude často opakovať.
Na troche sezamového oleja restujeme nakrájanú šalotku, mrkvu a petržlen, pridáme rascu, a cez noc namočený cícer. Zalejeme vodou, tak aby bola voda 1-2 cm nad cícerom a varíme s trochou riasy kombu, v tlakovom hrnci stačí 20 minút.
Po dovarení pridáme soľ podľa chuti a ešte chvíľu povaríme aby sa soľ stihla rozpustiť a nezaťažila ľadviny. Na záver primiešame tahini, tamari omáčku a petržlenovú vňať podľa chuti, mixujeme na hladkú kašu. Môžeme pridať trocha mandľového mlieka na zjemnenie.
Vrch kaše môžeme pokvapkať ľanovým olejom, posypať sezamom.
Seitan grilujeme na troche sezamového oleja do chrumkava. Pridáme na jemno nakrájanú cuketu a cesnak, podľa chuti osolíme a ochutíme tamari a česrtvou bazalkou.
Tanier doplníme o varenú kukuricu, ktorú môžeme trocha opiecť na suchej panvici. Výborne sa k jedlu hodí cviklový šalát.