RECEPTY

Tahini datľové cookies


Zdravé, sladučké, vegan cookies, bez oleja, bez lepku, sladené iba datľami.

  • 100g bezlepkové ovsené vločky
  • 55g mandľová múka
  • ½ čl sóda bikarbóna
  • štipka soli a pravej vanilky
  • 80g datľový sirup
  • 125g tahini
  • 60g datle nakrájané na malé kúsky
  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a plech si vystelieme papierom na pečenie.
  2. V mise si zmiešame najskôr suché ingrediencie a potom pridáme tahini a datľový sirup. 
  3. Na koniec primiešame nasekané datle, najlepšia je odroda datle medjool ale postačia aj iné. (ak máme datle veľmi tvrdé, je dobre ich namočiť aspoň na pol hodinu do vody)
  4. Z cesta tvarujeme guľky, cca 10-12 ks a ukladáme na plech. Jemne stlačíme rukov do tvaru cookies, pečieme 10-12 minút alebo dozlatista.
  5. Necháme vychladnúť, skaldujeme v uzatváracej nádobe, vydržia aj týždeň. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 26