Zdravé, sladučké, vegan cookies, bez oleja, bez lepku, sladené iba datľami.
100g bezlepkové ovsené vločky
55g mandľová múka
½ čl sóda bikarbóna
štipka soli a pravej vanilky
80g datľový sirup
125g tahini
60g datle nakrájané na malé kúsky
Rúru predhrejeme na 170 stupňov a plech si vystelieme papierom na pečenie.
V mise si zmiešame najskôr suché ingrediencie a potom pridáme tahini a datľový sirup.
Na koniec primiešame nasekané datle, najlepšia je odroda datle medjool ale postačia aj iné. (ak máme datle veľmi tvrdé, je dobre ich namočiť aspoň na pol hodinu do vody)
Z cesta tvarujeme guľky, cca 10-12 ks a ukladáme na plech. Jemne stlačíme rukov do tvaru cookies, pečieme 10-12 minút alebo dozlatista.
Necháme vychladnúť, skaldujeme v uzatváracej nádobe, vydržia aj týždeň.