Tieto palacinky sa veľmi dobre pečú aj keď neobsahujú lepok,
či vajce a sú klasicky bez cukru J
Vynikajúca maková plnka s ovocím a karobovou čokoládou sa postará
o chuťový zážitok plný zdravia.
¾ hrnček pohánková múka,
¼ ryžová múka,
2 PL kukuričný škrob/arrowroot
prášok
1 a pol hrnčeka rastlinné mlieko
1 ľanové vajce (1PL mleté ľanové
semienko s 3 PL vody, 5 min. odstáť)
Štipka škorice
Mletý mak osladený podľa chuti
datľovým sirupom, vanilkou, citrónovou kôrou
Sezónne ovocie (výborné je kyslejšie, napr. ríbezle)
Karobová čokoláda na poliatie
Palacinky robíme jednoducho zmiešaním múk, mlieka, ľanu
a škorice. Necháme chvíľu odstáť. Pečieme tenké palacinky na kvapke sezamového
oleja, na kvalitnej panvici kľudne aj na
sucho.
Pripravíme si plnku z mletého maku, osladíme datľovým sirupom podľa chuti a zriedime trochou rastlinného mlieka, aby sa
nám plnka lepšie natierala. Na vylepšenie chuti maku môžeme použiť nastrúhanú
kôru z bio citróna a štipku pravej vanilky.
Na poliatie použijeme 1PL tahini, 1PL lieskoorieškové maslo (voliteľné),
1PL karob, 2PL datľový sirup, štipka škorice a trocha mlieka na zriedenie.
Vymiešame lyžicou do hladka.
Palacinky plníme makovou plnkou a sezónnym ovocím, polejeme
karobovou čokoládou.