RECEPTY

Pohánkové palacinky s makom


Tieto palacinky sa veľmi dobre pečú aj keď neobsahujú lepok, či vajce a sú klasicky bez cukru J Vynikajúca maková plnka s ovocím a karobovou čokoládou sa postará o chuťový zážitok plný zdravia.

      • ¾ hrnček pohánková múka,
      • ¼ ryžová múka,
      • 2 PL kukuričný škrob/arrowroot prášok 
      • 1 a pol hrnčeka rastlinné mlieko
      • 1 ľanové vajce (1PL mleté ľanové semienko s 3 PL vody, 5 min. odstáť)
      • Štipka škorice
      • Mletý mak osladený podľa chuti datľovým sirupom, vanilkou, citrónovou kôrou
      • Sezónne ovocie (výborné je kyslejšie, napr. ríbezle)
      • Karobová čokoláda na poliatie
      1. Palacinky robíme jednoducho zmiešaním múk, mlieka, ľanu a škorice. Necháme chvíľu odstáť. Pečieme tenké palacinky na kvapke sezamového oleja,  na kvalitnej panvici kľudne aj na sucho.
      2. Pripravíme si plnku z mletého maku, osladíme datľovým sirupom podľa chuti a zriedime trochou rastlinného mlieka, aby sa nám plnka lepšie natierala. Na vylepšenie chuti maku môžeme použiť nastrúhanú kôru z bio citróna a štipku pravej vanilky.
      3. Na poliatie použijeme 1PL tahini, 1PL lieskoorieškové maslo (voliteľné), 1PL karob, 2PL datľový sirup, štipka škorice a trocha mlieka na zriedenie. Vymiešame lyžicou do hladka.
      4. Palacinky plníme makovou plnkou a sezónnym ovocím, polejeme karobovou čokoládou.

      Dobrú chuť!


      Počet videní: 99