Ak milujete kokos, toto je
trefa do čierneho. Jednoduché, veľmi chutné a navyše zo zdravých
bezlepkových vegan ingrediencií sladené ryžovým sirupom.
2dc
strúhaný kokos
1dc
mandľová múka
½ dc
ryžový sirup
3 PL
rozpustený kokosový olej
Štipka
soli
½ čl
vanilky a škorice
1-2 PL rastlinné mlieko/voda /nemusí byť
Voliteľné:
domáca čokoláda
Rúru predhrejeme na 150 stupňov.
Všetky ingrediencie vymiešame na
kompaktné cesto. Ak je zmes tuhá a málo drží pokope, pridáme trocha
mlieka, záleží od toho ako jemne je pomletá múka a ako saje tekuté zložky.
Rukami tvarujeme guľky
a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 20-22 minút. Necháme
vychladnúť. Pri ochladzovaní sa spevnia, povrch je chrumkavý a vnútro
ostane vláčne.
Môžeme spodok namáčať do domácej
čokolády a tiež ozdobiť vršky.
Domáca čokoláda: roztopené nad parou rovnaké množstvo
kakaovej hmoty/kakaového masla/kokosového oleja, karobu a datľového sirupu, so štipkou vanilky a soli.