RECEPTY

Zdravé kokosové makarónky


Ak milujete kokos, toto je trefa do čierneho. Jednoduché, veľmi chutné a navyše zo zdravých bezlepkových vegan ingrediencií sladené ryžovým sirupom.

  • 2dc strúhaný kokos
  • 1dc mandľová múka
  • ½ dc ryžový sirup
  • 3 PL rozpustený kokosový olej
  • Štipka soli
  • ½ čl vanilky a škorice
  • 1-2 PL rastlinné mlieko/voda /nemusí byť
  • Voliteľné: domáca čokoláda 
  1. Rúru predhrejeme na 150 stupňov.
  2. Všetky ingrediencie vymiešame na kompaktné cesto. Ak je zmes tuhá a málo drží pokope, pridáme trocha mlieka, záleží od toho ako jemne je pomletá múka a ako saje tekuté zložky.
  3. Rukami tvarujeme guľky a kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme 20-22 minút. Necháme vychladnúť. Pri ochladzovaní sa spevnia, povrch je chrumkavý a vnútro ostane vláčne.
  5. Môžeme spodok namáčať do domácej čokolády a tiež ozdobiť vršky.

Domáca čokoláda: roztopené nad parou rovnaké množstvo kakaovej hmoty/kakaového masla/kokosového oleja, karobu a datľového sirupu, so štipkou vanilky a soli.

Dobrú chuť.


Počet videní: 25