RECEPTY

Gaštanový tart


Lahodný a návykový tart s gaštanmi, sladený len datľami, prirodzene bez lepku, laktózy a vajec.

Korpus

  •     80g mandľová múka
  •     75g ryžová múka
  •     17g kakao
  •     1/4čl sóda bikarbóna
  •     3PL datľový sirup
  •     1dc roztopený kokosový olej
  •     štipka soli, vanilky a škorice

Krém

  • 100g lúpaných varených alebo pečených gaštanov
  • 100g kešu
  • cca 3/4 plechovky kokosového mlieka 
  • 1dc datľového sirupu 
  • štipka soli, vanilky a prírodnej rumovej esencie alebo 20cl kvalitného rumu (nemusí byť)
  • 50 g roztopené kakaového masla a kakaovej hmoty (1:1)
  • 1PL kakaa

Ganache

  1. Všetky ingrediencie na korpus zmiešame do kopy, ak je cesto drobivé, pridáme trocha vody alebo rastlinného mlieka, veľa záleží od mletia mandľovej múky. Cesto natlačíme na dno formy (vystlanej papierom na pečenie) a potiahneme aj na kraje cca 1 cm.  Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 15 minút. Cesto bude keksíkové, chumkavé.
  2. Gaštanový krém pripravíme jednoducho, všetky ingrediencie dáme do mixéra a mixujeme na hladký krém. Ak máme menej výkonný mixér, najskôr mixujeme suché ingrediemcie, potom pridáme tekuté. Krém nalejeme na korpus a necháme v chladničke zatuhnúť.
  3. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme zvyšok kokosového mlieka. Polevu nalejeme na krém, môžeme ozdobiť pekanovými a makadamiovými orieškami, poprípade kakaovými bôbmi.

Dobrú chuť!


Počet videní: 11