RECEPTY

Linecké bez cukru, vajec, múky a mlieka


Voňavé a chrumkavé keksíky sú výborné aj bez džemu. Nám lepšie chutia viac upečené do chrumkava, ak sa natrú džemom a uskladnia do plechovej nádoby je dobre na spodok dať servítku a za 1-2 dni zmäknú. Keksíky poslúžia výborne aj ako základ pre cheesecake.

  • 2 ľanové vajcia (2PL mletý zlatý ľan, 6PL vody, 5 min. odstáť)
  • 160g ryžová múka
  • 60g mandľová múka
  • 3PL datľový "cukor"/kokosový
  • 1a1/2čl prášok do pečiva bez fosfátov
  • štipka soli
  • 60g panenský kokosový olej
  • 30g rastlinné mlieko
  • trocha vanilky, škorice a citrónovej kôry
  1. Múky, cukor a prášok do pečiva preosejeme, pridáme soľ, vanilku, škoricu a citrónovú kôru.
  2. Pridáme olej, ľanové vajcia a mlieko, vypracujeme súdržné cesto, ak je to potrebné a cesto sa drobí, pridáme ešte trocha mlieka. Cesto necháme aspoň hodinu odpočívať.
  3. Cesto vaľkáme pomocou papierov na pečenie, jeden na spodok a druhý na vrch, vykrajujeme tvary pomocou formičiek a opatrne prenesieme na pripravený plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 165 stupňov cca 10-15 minút, záleží od rúry po 10 minúte často kontrolujeme.
  5. Plníme obľúbeným domácim džemom alebo raw džem zo sušených nesírených marhúľ sparených v horúcej vode a mixovaných.

Dobrú chuť!


Počet videní: 60