RECEPTY

Pomarančovo čokoládové truffle


Moja obľúbená kombinácia čokolády a pomaranča.

  • kôra z 1 bio pomaranča
  • pyré z 1 bio pomaranča
  • 1/2dc kokosové mlieko z plechovky (hustá časť cez noc zachladená)
  • 10 ks datlí
  • 60g kakaové maslo
  • 20g kakaová hmota/kakaové maslo
  • 1PL karob/kakao
  • 3PL kokosovej múky
  • štipka soli, vanilky, škorice, kardamon
  • čokoláda na obaľovanie (trocha kakaového masla, kakaa, kokosového oleja, datľového sirupu)


  1. Kokosové mlieko prehrejeme spolu s datľami, necháme pod pokrievkou spariť.
  2. Nad parou roztopíme kakaové maslo, hmotu, primiešame karob/kakao, soľ, vanilku, škoricu a kardamon.
  3. Nastrúhame si kôru z pomaranča, pomaranč ošúpeme a v mixéri mixujeme na hladké smoothie.
  4. Pridáme zmes datli s kokosovým mliekom, čokoládu a znova mixujeme.
  5. Nakoniec do zmesi vmiešame kokosovú múku a necháme v chladničke zatuhnúť.
  6. Pomocou lyžičky odoberáme guľky, ktoré v rukách dotvarujeme a necháme aspoň hodinu v mrazničke.
  7. Roztopíme čokoládu, najlepšie v užšom a vyššom hrnčeku a pomocou vidličky guľky v čokoláde namáčame. Necháme zatuhnúť na papieri na pečenie.

Dobrú chuť!


Počet videní: 14