RECEPTY

"Marlenka" guľky


Marlenka guľky v zdravšej variante.

Medové cesto

  • 125g ryžová múka
  • 75g mandľová múka
  • 30g pohánková múka
  • 20g kukuričný škrob/arrowroot
  • 50g datľový cukor
  • 50g kokosový olej
  • 75g ryžový sirup
  • 1 ľanové vajce (1PL mleté zlaté ľanové semienko s 3PL vody, 5min. odstáť)
  • 1čl sóda bikarbóna
  • štipka vanilky a škorice
  • 3-5PL rastlinné mlieko/voda

Plnka

  • tuhá časť kokosového mlieka cez noc zachladeného
  • 50g datľového cukru
  • 1PL kukuričný škrob
  • trocha vanilky
  • 1PL kokosový olej

Obaľovanie

  • 2PL mleté vlašské orechy
  • 2PL z mixovaného cesta
  • štipka škorice





  1. Sypké ingrediencie preosejeme, pridáme tekuté ingrediencie a vypracujeme súdržné cesto. Cesto vyvaľkáme pomocou 2 papierov na pečenie, jeden na spodok a druhý na vrch, na pol cm hrúbku. Pečieme na opačnej strane plechu na 220 stupňov cca 5-7 minút. Necháme vychladnúť, mixujeme v mixéri ako sušienky na cheesecake. Odoberieme 2PL na obaľovanie.
  2. Kokosové mlieko, škrob, vanilku a datľový cukor dobre premiešame a varíme do zhustnutia ako puding, necháme vychladnúť, primiešame kokosový olej. 5PL odoberieme a necháme zmraziť v mrazničke cca hodinu. Lyžicou odoberáme menšie guľky.
  3. Cesto zmiešame s krémom na kompaktnú hmotu, do stredu zabalíme zmrazený puding a celú guľku obalíme v zmesi mletých orechov, cesta a škorice.

Dobrú chuť!


Počet videní: 12