Marlenka guľky v zdravšej variante.
Medové cesto
- 125g ryžová múka
- 75g mandľová múka
- 30g pohánková múka
- 20g kukuričný škrob/arrowroot
- 50g datľový cukor
- 50g kokosový olej
- 75g ryžový sirup
- 1 ľanové vajce (1PL mleté zlaté ľanové semienko s 3PL vody, 5min. odstáť)
- 1čl sóda bikarbóna
- štipka vanilky a škorice
- 3-5PL rastlinné mlieko/voda
Plnka
- tuhá časť kokosového mlieka cez noc zachladeného
- 50g datľového cukru
- 1PL kukuričný škrob
- trocha vanilky
- 1PL kokosový olej
Obaľovanie
- 2PL mleté vlašské orechy
- 2PL z mixovaného cesta
- štipka škorice
- Sypké ingrediencie preosejeme, pridáme tekuté ingrediencie a vypracujeme súdržné cesto. Cesto vyvaľkáme pomocou 2 papierov na pečenie, jeden na spodok a druhý na vrch, na pol cm hrúbku. Pečieme na opačnej strane plechu na 220 stupňov cca 5-7 minút. Necháme vychladnúť, mixujeme v mixéri ako sušienky na cheesecake. Odoberieme 2PL na obaľovanie.
- Kokosové mlieko, škrob, vanilku a datľový cukor dobre premiešame a varíme do zhustnutia ako puding, necháme vychladnúť, primiešame kokosový olej. 5PL odoberieme a necháme zmraziť v mrazničke cca hodinu. Lyžicou odoberáme menšie guľky.
- Cesto zmiešame s krémom na kompaktnú hmotu, do stredu zabalíme zmrazený puding a celú guľku obalíme v zmesi mletých orechov, cesta a škorice.
Počet videní: 33
