Výborné, jemnučké rohlíčky, ktoré dokonale nahradia cukrovú klasiku.
60g ryžová múka
40g gaštanová múka
60g teffová múka
15g pohánková múka
50g datľový "cukor"
8g kukuričného škrobu/arrowroot
80g mleté pekanové orechy
120g kokosový panenský olej
štipka vanilky, škorice a soli
trocha rastlinného mlieka/vody
Suché ingrediencie preosejeme a pridáme kokosový olej, vypracujeme súdržné cesto, ak sa cesto drobí, pridáme pár lyžíc mlieka, cesto necháme hodinu odležať v chladničke.
Z cesta si odoberám malé guľky a rukami z nich tvarujem valček, ktorý jemne ohnem do tvaru rohlíčka. Pečieme na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 7-10 minút.
Vyhladené rohlíčky obaľujem v zmesi datľového cukru zmiešaného s trochou vanilky.