RECEPTY

Pudingové tartaletky s hruškou


Krémový lahodný puding v chrumkavom mandľovom ceste s grilovanou hruškou ochutenou tonka fazuľkou. Prirodzene bezlepkové, bezmliečne a sladené len ryžovým sirupom. Absolútna dokonalosť chutí.

Cesto

  • 3dc mandľová
  • 1dc múka zo zemných mandlí/alebo ryžová/mandľová
  • 1dc ryžová múka
  • 1/2dc arrowroot/kukuričný škrob
  • 3PL ryžový sirup
  • 1a1/2-2dc kokosový olej

Puding

  • 2dc mandľové mlieko
  • plechovka kokosového mlieka
  • 1dc ryžový sirup
  • 5PL kukuričný škrob
  • štipka soli, kurkumy a vanilky

Hrušky

  • cca 2 hrušky nakrájané na plátky, trocha ryžového sirupu a cca 1/2 nastrúhanej tonka fazulky/alebo škorice
  1. Z ingrediencií na cesto vypracujeme rukami kompaktnú hmotu, ktorú natlačíme na dno formičiek tartaletiek v tenkej vrstve, mne vyšlo 8ks, poprepichujeme dno vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
  2. Nakrájanú hrušku dáme na rozohriatu panvicu, trocha pokvapkáme ryžovým sirupom a necháme cca 5 minút variť kým sa zredukuje šťava, pridáme nastrúhanú tonka faulku a poukladáme na dno tartaletiek.
  3. Puding uvaríme zmiešaním všetkých ingrediencií, dáme si pozor aby sme nemali hrudky a varíme do zhustnutia, po zhustnutí ešte krátko povaríme cca 2 minúty. Nalejeme na tartaletky. Vrch môžeme ozdobiť muškátovým orieškom, dodá skvelú chuť.

Dobrú chuť!


Počet videní: 14