Krémový lahodný puding v chrumkavom mandľovom ceste s grilovanou hruškou ochutenou tonka fazuľkou. Prirodzene bezlepkové, bezmliečne a sladené len ryžovým sirupom. Absolútna dokonalosť chutí.
Cesto
3dc mandľová
1dc múka zo zemných mandlí/alebo ryžová/mandľová
1dc ryžová múka
1/2dc arrowroot/kukuričný škrob
3PL ryžový sirup
1a1/2-2dc kokosový olej
Puding
2dc mandľové mlieko
plechovka kokosového mlieka
1dc ryžový sirup
5PL kukuričný škrob
štipka soli, kurkumy a vanilky
Hrušky
cca 2 hrušky nakrájané na plátky, trocha ryžového sirupu a cca 1/2 nastrúhanej tonka fazulky/alebo škorice
Z ingrediencií na cesto vypracujeme rukami kompaktnú hmotu, ktorú natlačíme na dno formičiek tartaletiek v tenkej vrstve, mne vyšlo 8ks, poprepichujeme dno vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov cca 10-12 minút. Necháme vychladnúť.
Nakrájanú hrušku dáme na rozohriatu panvicu, trocha pokvapkáme ryžovým sirupom a necháme cca 5 minút variť kým sa zredukuje šťava, pridáme nastrúhanú tonka faulku a poukladáme na dno tartaletiek.
Puding uvaríme zmiešaním všetkých ingrediencií, dáme si pozor aby sme nemali hrudky a varíme do zhustnutia, po zhustnutí ešte krátko povaríme cca 2 minúty. Nalejeme na tartaletky. Vrch môžeme ozdobiť muškátovým orieškom, dodá skvelú chuť.