RECEPTY

Kladdkaka


Jednoduchý, rýchly švédsky koláč v bezlepkovej, vegan verzii, sladený len datľami. Úžasna, lahodná a mazľavá chuť pripomína trocha brownie.

  • 140g pohánková múka
  • 58g kakao
  • 2 ľanové vajcia (2PL mleté ľanové smeienko, 6PL vody, 5 min. odstáť)
  • 180g datľový "cukor"
  • 113g roztopený kokosový olej
  • 1/2čl vanilky a škorice
  • štipka soli
  • 2čl prášok do pečiva
  • 1dc rastlinné mlieko/voda
  1. Pohánkovú múku s kakaom preosejeme, pridáme soľ, vanilku, škoricu a prášok do pečiva.
  2. Ľanové vajcia zmiešame s mliekom, kokosovým olejom a datľovým cukrom, chvíľu spolu šľaháme a zmes pridáme k múčnej zmesi, dôkladne premiešame.
  3. Pečieme v rozohriatej rúre  na 175 stupňov v tortovej forme vystlanej papierom na pečenie približne 12-14 minút. Špáradlo má byť na okraji koláča čisté ale stred bude vlhký a lepkavý. Necháme 10 minút vychladnúť vo forme a potom koláč opatrne vyberieme aj s papierom na pečenie na podnos alebo tanier.
  4. Koláč môžeme posypať kokosovou múkou miesto cukru a dozdobiť malinami alebo výborne sa ku koláču hodí pomarančovo-zázvorová marmeláda. (používam od Dalfour, je bez cukru, sladený len ovocím)

Dobrú chuť!


Počet videní: 5