RECEPTY

Mrkvovo-jablkový koláčik (bez cukru, lepku, vegan)


Vynikajúci vláčny koláč prirodzene bez lepku, sladený len datľami, jablkom a mrkvou. Prevonia domácnosť a zahreje vďaka koreninám.

  • 3 ľanové vajcia (3PL mletý zlatý ľan, 9PL vody, 5 minút odstáť)
  • 3PL jablková výživa
  • 100g datľový "cukor"
  • 1/2dc kokosový olej
  • 1/2dc rastlinné mlieko
  • 2PL kyslá kokosová smotana (z Lidla/Kaufu)
  • 75g mleté vlašské orechy
  • 1 jablko
  • 1 mrkva
  • 1čl kypriaci prášok do pečiva
  • 1/2 čl sóda bikarbóna
  • 1/2čl škorica a vanilky
  • 1/2čl perníkové korenie
  • štipka soli
  • 125 g múka (používam 1PL arrowroot/kukuričný škrob, 1:1 pohánková s ryžovou múkou)
  • voliteľné: 1 jablko na tenké plátky, kokosavá múka na posypanie


  1. Pripravíme si ľanové vajcia, pridáme preosiaty datľový cukor a mixujeme pár minút.
  2. Primiešame výživu, olej, mlieko, kyslú smotanu znova premiešame.
  3. Jablko a mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme k zmesi spolu s orechami.
  4. Múku preosejeme a spolu s kypridlami, štipkou soli a koreninami primiešame k cestu. Na vrch môžeme poukladať nakrájané jablko na tenké plátky.
  5. Rúru prehrejeme na 180 stupňov a pečieme v malom plechu na papieri na pečenie cca 40 minút.
  6. Hotový koláčik posypeme kokosovou múkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 31