Mrkvovo-jablkový koláčik (bez cukru, lepku, vegan)
Vynikajúci vláčny koláč prirodzene bez lepku, sladený len datľami, jablkom a mrkvou. Prevonia domácnosť a zahreje vďaka koreninám.
- 3 ľanové vajcia (3PL mletý zlatý ľan, 9PL vody, 5 minút odstáť)
- 3PL jablková výživa
- 100g datľový "cukor"
- 1/2dc kokosový olej
- 1/2dc rastlinné mlieko
- 2PL kyslá kokosová smotana (z Lidla/Kaufu)
- 75g mleté vlašské orechy
- 1 jablko
- 1 mrkva
- 1čl kypriaci prášok do pečiva
- 1/2 čl sóda bikarbóna
- 1/2čl škorica a vanilky
- 1/2čl perníkové korenie
- štipka soli
- 125 g múka (používam 1PL arrowroot/kukuričný škrob, 1:1 pohánková s ryžovou múkou)
- voliteľné: 1 jablko na tenké plátky, kokosavá múka na posypanie
- Pripravíme si ľanové vajcia, pridáme preosiaty datľový cukor a mixujeme pár minút.
- Primiešame výživu, olej, mlieko, kyslú smotanu znova premiešame.
- Jablko a mrkvu nastrúhame na jemno a pridáme k zmesi spolu s orechami.
- Múku preosejeme a spolu s kypridlami, štipkou soli a koreninami primiešame k cestu. Na vrch môžeme poukladať nakrájané jablko na tenké plátky.
- Rúru prehrejeme na 180 stupňov a pečieme v malom plechu na papieri na pečenie cca 40 minút.
- Hotový koláčik posypeme kokosovou múkou.
Počet videní: 31
