RECEPTY

Vegan malinový cheesecake s bielou čokoládou


Vynikajúca náhrada za klasický mliečny cheesecake, sladený iba ryžovým sirupom. Z jednoduchých prirodzených surovín.

Korpus

  • 1dc mleté vlašské orechy
  • 1/2 dc mleté mandle/alebo ďalšie vlašské
  • 1 mleté ovsené bezlepkové vločky
  • 3PL kokosový olej izbovej teploty
  • 3PL ryžový sirup
  • 1/2 čl škorice
  • štipka soli a vanilky
  • kôra z bio citróna

Vegan tvaroh

  • biele tofu bez GMO (odporúčam Take it veggie z Kaufu)
  • 130 g mleté kešu
  • 170-190g ryžový sirup
  • 100 g kokosové mlieko z plechovky (používam tuhú časť, ale izbovej teploty)
  • štipka soli a vanilky
  • 1PL kuzu/arrowroot/kukuričný škrob
  • voliteľné: 50g kakaové maslo (roztopené nad parou)

Malinová omáčka

  • 250g mrazených malín
  • ryžový sirup podľa chuti/alebo datľový
  • štipka škorice

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a malú formu na pečenie cca 19 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Všetky ingrediencie na korpus dáme do misy a ručne vypracujeme cesto. Vznikne nám lepkavé cesto, ak je príliš suché pridáme ešte trocha kokosového oleja. Rukou natlačíme na spodok formy, poprepichujeme vidličkou a predpečieme 10 minút.
  3. Ingrediencie na tvaroh premiestnime do výkonného mixéra a mixujeme na hladkú konzistenciu. Ak nepoužijeme kakaové maslo, môžeme do plnky pridať kôru a šťavu z polovice citróna.
  4. Navrstvíme na predpečený korpus a pečieme cca 40 minút na 165 stupňov, spolu so starým plechom naplneným vodou.
  5. Koláč necháme vychladnúť.
  6. Pripravíme si malinovú omáčku. Maliny v hrnci zahrievame so štipkou škorice a sirupom, pokým sa nerozvaria a nezhustnú cca 5 minút. Nalejeme na koláč tesne pred podávaním. Môžeme ozdobiť čerstvými malinami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 49