Krémový, lahodný puding, plný chutí aj bez laktózy, sladený datľovým sirupom, zhotovený do pár minút. Stačí ozdobiť sezónnym ovocím a spolu so pšenovými piškótami je to dokonalá dobrota. Pšenové piškóty kupujeme v obchode so zdravou výživou, sú sladené len ryžovým sirupom, vyrobené z prirodzene bezlepkovej múky a sú krásne chrumkavé. Alebo výborne sú k pudingu naše domáce škoricové sušienky.
- 1/2L rastlinného domáceho mlieka
- 4PL arrowroot/ bio kukuričný škrob
- 4PL datľový sirup (alebo podľa chuti)
- trocha pravej vanilky a škorice
- 1-2PL kakaové maslo
- 1-2PL lieskovorieškové/mandľové/arašídové maslo
- podávanie: čerstvé ovocie, pšenové piškóty (od Natural Jihlava)/škoricové sušienky
- V mlieku rozmiešame škrob, sirup, vanilku so škoricou a varíme na miernom plameni do zhustnutia. Necháme 2 minúty prebublávať.
- Odstavíme a vmiešame kakaové maslo, lieskovoorieškové maslo a dôkladne vymiešame.
- Nalejeme do misiek, prekryjeme potravinovou fóliou (aby sa nevytvorila kôrka) a necháme vychladnúť.
- Ozdobíme ovocím a podávame s piškótami alebo sušienkami.
Počet videní: 38
