Perfektný vegan krémeš v zdravej variante, sladený ryžovým sirupom, z prirodzene bezlepkových múk a kokosového mlieka sa postará o plnú a bohatú krémešovú chuť:)
Korpus
1dc mandľová múka
1dc ryžová múka
1/2dc tapioka/kukuričný škrob
1dc alsan bio maslo (izbovej teploty, nakrájané na kocky)
2PL ryžový sirup
Vanilkový puding
2dc mandľové mlieko
1 plechovka bio kokosového mlieka
1dc ryžový sirup
5PL kukuričný škrob
štipka kurkumy a pravej vanilky
1/2čl práškového agaru
Kokosová šľahačka
tuhá časť cez noc zachladeného kokosového mlieka (používam z billy)
1PL ryžový sirup
štipka vanilky
1/2čl práškového agaru
Čokoláda
cca 1PL kakaového masla
cca 1PL kakaovej hmoty (alebo kakaové maslo)
1-2PL karobu
datľový sirup podľa chuti
štipka škorice a vanilky
trocha mandľového mlieka (vody z kokosového mlieka) na vytvorenie ganache
Najskôr si vymiešame rukami všetky ingrediencie na korpus a prenesieme na menšiu tortovú formu, moja má priemer 18cm. Poprepichujeme trocha vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 15 minút do zlatohneda.
Zatiaľ si uvaríme puding zmiešaním všetkých ingrediencií. Varíme na miernom plameni do zhustnutia, ak začne vrieť, stíšime plameň a varíme cca 2-3 minúty. Necháme vychladnúť, občas premiešame aby sa nevytvorila kôrka. (alebo hrniec môžeme prekryť potravinovou fóliou) Nalejeme na vychladnutý korpus.
Tuhú časť kokosového mlieka vyberieme lyžicou do vyššej nádoby a tyčovým mixérom šľaháme do tuha. Primiešame vanilku a sirup, znova šľaháme. 3PL vody, ktorá sa zvýšila z kokosového mlieka varíme s agarom 1-2 minúty, necháme jemne vychladnúť, primiešame tam trocha kokosovej šľahačky aby kokosová voda nestuhla a lepšie sa vychladila. Zmes zašľaháme k šlahačke. Vylejeme na vychladený puding a premiestnime do chladničky zatuhnúť.
Kakaové maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme karob, sirup, vanilku a škoricu, zriedime mliekom, pridávame po lyžiciach aby sme dosiahli ganache. Nalejeme na krémeš a najlepšie cez noc necháme v chladničke zatuhnúť.