RECEPTY

Krémeš bez lepku, laktózy a cukru


Perfektný vegan krémeš v zdravej variante, sladený ryžovým sirupom, z prirodzene bezlepkových múk a kokosového mlieka sa postará o plnú a bohatú krémešovú chuť:)

Korpus 
  • 1dc mandľová múka
  • 1dc ryžová múka
  • 1/2dc tapioka/kukuričný škrob
  • 1dc alsan bio maslo (izbovej teploty, nakrájané na kocky)
  • 2PL ryžový sirup

Vanilkový puding

  • 2dc mandľové mlieko
  • 1 plechovka bio kokosového mlieka
  • 1dc ryžový sirup
  • 5PL kukuričný škrob
  • štipka kurkumy a pravej vanilky
  • 1/2čl práškového agaru

Kokosová šľahačka

  • tuhá časť cez noc zachladeného kokosového mlieka (používam z billy)
  • 1PL ryžový sirup
  • štipka vanilky
  • 1/2čl práškového agaru

Čokoláda

  • cca 1PL kakaového masla
  • cca 1PL kakaovej hmoty (alebo kakaové maslo)
  • 1-2PL karobu
  • datľový sirup podľa chuti
  • štipka škorice a vanilky
  • trocha mandľového mlieka (vody z kokosového mlieka) na vytvorenie ganache
  1. Najskôr si vymiešame rukami všetky ingrediencie na korpus a prenesieme na menšiu tortovú formu, moja má priemer 18cm. Poprepichujeme trocha vidličkou a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 15 minút do zlatohneda.
  2. Zatiaľ si uvaríme puding zmiešaním všetkých ingrediencií. Varíme na miernom plameni do zhustnutia, ak začne vrieť, stíšime plameň a varíme cca 2-3 minúty. Necháme vychladnúť, občas premiešame aby sa nevytvorila kôrka. (alebo hrniec môžeme prekryť potravinovou fóliou) Nalejeme na vychladnutý korpus.
  3. Tuhú časť kokosového mlieka vyberieme lyžicou do vyššej nádoby a tyčovým mixérom šľaháme do tuha. Primiešame vanilku a sirup, znova šľaháme. 3PL vody, ktorá sa zvýšila z kokosového mlieka varíme s agarom 1-2 minúty, necháme jemne vychladnúť, primiešame tam trocha kokosovej šľahačky aby kokosová voda nestuhla a lepšie sa vychladila. Zmes zašľaháme k šlahačke. Vylejeme na vychladený puding a premiestnime do chladničky zatuhnúť.
  4. Kakaové maslo roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme karob, sirup, vanilku a škoricu, zriedime mliekom, pridávame po lyžiciach aby sme dosiahli ganache. Nalejeme na krémeš a najlepšie cez noc necháme v chladničke zatuhnúť.

Dobrú chuť!


Počet videní: 129