2dc mixovaného ovocia podľa sezóny (čerešne, maliny, jahody,...)
3dc rastlinného mlieka/vody
3PL kukuričný škrob
1/2čl práškový agar
datľový sirup podľa chuti
smotanová vrstva
1 kyslá kokosová/sójová smotana
1 plechovka kokosového mlieka (tuhá časť zachladený cez noc v chladničke)
ryžový sirup podľa chuti
3PL kokosovej vody s 1/2čl práškového agaru
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
Sypké ingrediencie preosejeme a zvlášť vymiešame tekuté. Spojíme obe časti, vymiešame a pečieme cca 20 minút. Test špáradlom. Necháme vychladnúť.
Uvaríme puding z uvedených ingrediencií, varíme do zhustnutia po bublaní cca 3 minúty, necháme trocha vychladnúť, občas premiešame a nalejeme na korpus. Necháme úplne vychladnúť.
Kokosové mlieko iba tuhú časť mixujeme metličkovým mixérom na konzistenciu šľahačky. Osladíme ryžovým sirupom podľa chuti.
Kokosovú vodu a agar varíme cca 3 minúty. Ihneď pridáme trocha kyslej smotany a dobre premiešame. Pridáme kokosovú šľahačku a zvyšok kyslej smotany. Navrstvíme na puding a necháme zatuhnúť pár hodín v chladničke.