RECEPTY

Ovocno smotanová letná torta


Moja najobľúbenejšia letná dobrota.

Cesto

  • 113g ovsená múka
  • 55g mletý mak/strúhaný kokos
  • 110g datľový "cukor"
  • 1a1/2čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 1/2čl sóda bikarbóna
  • štipka soli, škorice a vanilky
  • 2dc rastlinného mlieka
  • 90g jablková výživa
  • 45g sezamový/kokosový olej
  • 1PL jablkový ocot/citrónová šťava

ovocný puding

  • 2dc mixovaného ovocia podľa sezóny (čerešne, maliny, jahody,...)
  • 3dc rastlinného mlieka/vody
  • 3PL kukuričný škrob
  • 1/2čl práškový agar
  • datľový sirup podľa chuti

smotanová vrstva

  • 1 kyslá kokosová/sójová smotana
  • 1 plechovka kokosového mlieka (tuhá časť zachladený cez noc v chladničke)
  • ryžový sirup podľa chuti
  • 3PL kokosovej vody s 1/2čl práškového agaru


  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a tortovú formu vystelieme papierom na pečenie.
  2. Sypké ingrediencie preosejeme a zvlášť vymiešame tekuté. Spojíme obe časti, vymiešame a pečieme cca 20 minút. Test špáradlom. Necháme vychladnúť.
  3. Uvaríme puding z uvedených ingrediencií, varíme do zhustnutia po bublaní cca 3 minúty, necháme trocha vychladnúť, občas premiešame a nalejeme na korpus. Necháme úplne vychladnúť.
  4. Kokosové mlieko iba tuhú časť mixujeme metličkovým mixérom na konzistenciu šľahačky. Osladíme ryžovým sirupom podľa chuti. 
  5. Kokosovú vodu a agar varíme cca 3 minúty. Ihneď pridáme trocha kyslej smotany a dobre premiešame. Pridáme kokosovú šľahačku a zvyšok kyslej smotany. Navrstvíme na puding a necháme zatuhnúť pár hodín v chladničke.

Dobrú chuť!


Počet videní: 43