RECEPTY

Mangovo kokosový koláčik


Letný, ľahký koláč bez lepku, laktózy, orechov a cukru. Výborný je aj z nášho ovocia, hodia sa nektárinky alebo dozreté broskyne. 

korpus
  • 150g ovsená bezlepková múka
  • 120g ryžová múka
  • 75g kokosu
  • 140g datľového "cukru"/kokosového
  • 2čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 3/4 sóda bikarbóna
  • štipka soli, vanilky a škorice
  • 250ml rastlinného mlieka
  • 1PL jablkový ocot/citrónová šťava
  • 120g jablková výživa
  • 60g kokosového/sezamového oleja

Plnka

  • 1 balenie bio tofu natur (odporúčam take it veggie z Kaufu)
  • šťava a kôra z bio citróna
  • ryžový sirup podľa chuti
  • štipka vanilky a škorice
  • plechovka kokosového mlieka
  • 1/3 manga
  • 3g agaru

Mangové želé

  • 2/3 manga
  • ryžový sirup podľa chuti
  • 1čl agaru
  • štipka škorice
  1. Rúru predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme si väčšiu tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
  2. Zmiešame zvlášť suché a mokré ingrediencie, potom ich spojíme a vymiešame. Prelejeme do formy a pečieme cca 25 minút. Skúsime test špáradlom. Nehcáme vychladnúť.
  3. Do výkonného mixéra dáme rozdrobené tofu, kôru a šťavu z citróna, podľa chuti ryžový sirup, mango, vanilku so škoricou a cca polovicu kokosového mlieka. Mixujeme na hladký krém. 
  4. Zvyšné kokosové mlieko rozdelíme na dve časti. Do cca väčšej polky pridáme 3g agaru a varíme v hrnci 2-3 minúty. Hneď pridáme do krému a premiešame, nalejeme na cesto, necháme zachladiť. Stačí pol hodina v chladničke.
  5. Zvyšné mango mixujeme s ryžovým sirupom a škoricou. Do zvyšného mlieka pridáme agar a varíme znova 2-3 minúty. Hneď pridáme k mangu a premiešame, nalejeme na plnku a necháme zachladiť.
  6. Môžeme posypať sušeným kokosom a ozdobiť jahodami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 27