Letný, ľahký koláč bez lepku, laktózy, orechov a cukru. Výborný je aj z nášho ovocia, hodia sa nektárinky alebo dozreté broskyne.
korpus
150g ovsená bezlepková múka
120g ryžová múka
75g kokosu
140g datľového "cukru"/kokosového
2čl bezfosfátový prášok do pečiva
3/4 sóda bikarbóna
štipka soli, vanilky a škorice
250ml rastlinného mlieka
1PL jablkový ocot/citrónová šťava
120g jablková výživa
60g kokosového/sezamového oleja
Plnka
1 balenie bio tofu natur (odporúčam take it veggie z Kaufu)
šťava a kôra z bio citróna
ryžový sirup podľa chuti
štipka vanilky a škorice
plechovka kokosového mlieka
1/3 manga
3g agaru
Mangové želé
2/3 manga
ryžový sirup podľa chuti
1čl agaru
štipka škorice
Rúru predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme si väčšiu tortovú formu, ktorú vystelieme papierom na pečenie.
Zmiešame zvlášť suché a mokré ingrediencie, potom ich spojíme a vymiešame. Prelejeme do formy a pečieme cca 25 minút. Skúsime test špáradlom. Nehcáme vychladnúť.
Do výkonného mixéra dáme rozdrobené tofu, kôru a šťavu z citróna, podľa chuti ryžový sirup, mango, vanilku so škoricou a cca polovicu kokosového mlieka. Mixujeme na hladký krém.
Zvyšné kokosové mlieko rozdelíme na dve časti. Do cca väčšej polky pridáme 3g agaru a varíme v hrnci 2-3 minúty. Hneď pridáme do krému a premiešame, nalejeme na cesto, necháme zachladiť. Stačí pol hodina v chladničke.
Zvyšné mango mixujeme s ryžovým sirupom a škoricou. Do zvyšného mlieka pridáme agar a varíme znova 2-3 minúty. Hneď pridáme k mangu a premiešame, nalejeme na plnku a necháme zachladiť.
Môžeme posypať sušeným kokosom a ozdobiť jahodami.