Najskôr pripravíme plnku. Jablka nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme dusiť do hrnca, pridáme sirup, škoricu, hrozienka a škrob. Dusíme cca 5 minút. Ak majú jablká viac šťavy, môžeme pridať trocha mandľovej múky.
Cesto vypracujeme zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozdelíme na dve časti a vaľkáme pomocou potravinovej fólie. Spodok cesta poprepichujeme vidličkou a predpečieme vo vyhriatej rúre na 165 stupňov cca 10 minút. Vyberieme a navrstvíme plnku, prekryjeme druhou časťou cesta, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 160 stupňov cca 30-40 minút do chrumkava, sledujeme svoju rúru aby sa koláč nepripálil.
Vrch môžeme posypať kokosovou múkou, (miesto nezdravého cukru) koláč krásne rozvonia.