RECEPTY

Jablkové pité sladené len ovocím (bez lepku, vegan)


Výborný prirodzene bezlepkový jablkový koláčik, navyše chrumkavý, bez mlieka a vajec a sladený len ovocím.

  • 3 ľanové vajcia
  • 4 PL datľového cukru
  • 240g ryžovej múky
  • 90g mandľovej múky
  • 2čl prášku do pečiva
  • štipka soli a vanilky
  • 1/2čl škorice
  • 90g masla alsan bio
  • 50g rastlinné mlieko
  • citrónová kôra (voliteľné)
  • hrsť sušených nesírených hrozienok (voliteľné)

plnka

  • 5-6 jabĺk
  • datľový sirup podľa chuti
  • 1-2PL kukuričný škrob/arrowroot
  • škorica podľa chuti


  1. Najskôr pripravíme plnku. Jablka nastrúhame na hrubom strúhadle, dáme dusiť do hrnca, pridáme sirup, škoricu, hrozienka a škrob. Dusíme cca 5 minút. Ak majú jablká viac šťavy, môžeme pridať trocha mandľovej múky.
  2. Cesto vypracujeme zmiešaním všetkých ingrediencií. Rozdelíme na dve časti a vaľkáme pomocou potravinovej fólie. Spodok cesta poprepichujeme vidličkou a predpečieme vo vyhriatej rúre na 165 stupňov cca 10 minút. Vyberieme a navrstvíme plnku, prekryjeme druhou časťou cesta, poprepichujeme vidličkou a pečieme na 160 stupňov cca 30-40 minút do chrumkava, sledujeme svoju rúru aby sa koláč nepripálil.
  3. Vrch môžeme posypať kokosovou múkou, (miesto nezdravého cukru) koláč krásne rozvonia.

Dobrú chuť!


Počet videní: 8