Prirodzene bezlepková, vegan verzia podobná našim kokosovým ježom sladená len datľami.
korpus
- 150g ovsenej múky (môžu byť pomleté bezlep. ovsené vločky)
- 120g ryžovej múky
- 75g strúhaný kokos
- 130g datľový cukor
- 2čl bezfosfátový prášok do pečiva
- 3/4 čl sódy bikarbóny
- štipka soli, vanilky a škorice
- 250ml rastlinné mlieko
- 120g jablková výživa
- 60g panenského kokosového/sezamového oleja
- 1PL jablkový ocot/citrónová šťava
Malinový džem
- cca 300g mrazené/čerstvé maliny
- datľový sirup podľa chuti
Čokoláda na obaľovanie
- 100g kakaové maslo (alebo kokosový olej)
- 50g Alsan bio/kokosový olej
- 3PL karobu
- 4PL datľového sirupu (alebo podľa chuti)
- rastlinné mlieko na zriedenie podľa potreby
- strúhaný kokos na obaľovanie
- Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 175 stupňov a väčší plech vystelieme papierom na pečenie.
- Zmiešame mlieko, výživu, olej a ocot. Zvlášť zmiešame suché ingrediencie, najlepšie je ich preosiať.
- Spojíme mokrú a suchú časť, vymiešame a premiestnime na plech v tenšej vrstve, pečieme cca 25 minút. Spravíme test špáradlom.
- Maliny rozvaríme spolu so sirupom, necháme odpariť prebytočnú vodu a natrieme na celý vychladený korpus rovnomerne. Počkáme kým maliny vsiaknu do koláča. Pri bezlepkových koláčoch je podstatné nechať úplne vychladnúť a až tak krájať.
- Nakrájame na kocky a lepíme malinovou vrstvou spolu.
- Pripravíme si dve misky na obaľovanie. V jednej rozpustíme masla a potom k nim pridáme karob, sirup a mlieko. V druhej pripravíme kokos.
- Koláče namočíme najskôr do čokolády, môžeme si pomôcť vidličkou a potom obalíme v kokose.
- Necháme v chlade stuhnúť. Skladujeme v chladničke alebo pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe.
Počet videní: 72
