RECEPTY

Lamington


Prirodzene bezlepková, vegan verzia podobná našim kokosovým ježom sladená len datľami. 

korpus

  • 150g ovsenej múky (môžu byť pomleté bezlep. ovsené vločky)
  • 120g ryžovej múky
  • 75g strúhaný kokos
  • 130g datľový cukor
  • 2čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 3/4 čl sódy bikarbóny
  • štipka soli, vanilky a škorice
  • 250ml rastlinné mlieko
  • 120g jablková výživa
  • 60g panenského kokosového/sezamového oleja
  • 1PL jablkový ocot/citrónová šťava

Malinový džem

  • cca 300g mrazené/čerstvé maliny
  • datľový sirup podľa chuti

Čokoláda na obaľovanie

  • 100g kakaové maslo (alebo kokosový olej)
  • 50g Alsan bio/kokosový olej
  • 3PL karobu
  • 4PL datľového sirupu (alebo podľa chuti)
  • rastlinné mlieko na zriedenie podľa potreby
  • strúhaný kokos na obaľovanie
  1. Teplovzdušnú rúru predhrejeme na 175 stupňov a väčší plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Zmiešame mlieko, výživu, olej a ocot. Zvlášť zmiešame suché ingrediencie, najlepšie je ich preosiať.
  3. Spojíme mokrú a suchú časť, vymiešame a premiestnime na plech v tenšej vrstve, pečieme cca 25 minút. Spravíme test špáradlom.
  4. Maliny rozvaríme spolu so sirupom, necháme odpariť prebytočnú vodu a natrieme na celý vychladený korpus rovnomerne. Počkáme kým maliny vsiaknu do koláča. Pri bezlepkových koláčoch je podstatné nechať úplne vychladnúť a až tak krájať.
  5. Nakrájame na kocky a lepíme malinovou vrstvou spolu.
  6. Pripravíme si dve misky na obaľovanie. V jednej rozpustíme masla a potom k nim pridáme karob, sirup a mlieko. V druhej pripravíme kokos.
  7. Koláče namočíme najskôr do čokolády, môžeme si pomôcť vidličkou a potom obalíme v kokose. 
  8. Necháme v chlade stuhnúť. Skladujeme v chladničke alebo pri izbovej teplote vo vzduchotesnej nádobe.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10