1 biele bio tofu (odporúčam z Kaufu take it veggie)
130g mleté kešu
190 g ryžový sirup
100g kokosové mlieko z plechovky (tuhá časť)
kôra a šťava z 1 citróna
1/2 mletého maku
1/2 čl agaru
štipka soli, vanilky a škorice
Poleva
200 g višne
ryžový/datľový sirup podľa chuti
2PL kukuričný škrob/arrowroot/kuzu
Rúru predhrejeme na 170 stupňov a malú formu na pečenie cca 19 cm vystelieme papierom na pečenie.
Všetky ingrediencie na korpus spolu rukou vymiesime na súdržné cesto. Ak sa cesto drobí, pridáme ešte trocha mlieka. Cesto rukou natlačíme na spodok formy, a trocha aj na okraje, poprepichujeme vidličkou a predpečieme 10 minút.
Ingrediencie na plnku premiestnime do výkonného mixéra a mixujeme na hladkú konzistenciu. Navrstvíme na korpus a pečieme cca 40 minút na 165 stupňov, spolu so starým plechom naplneným vodou.
Koláč necháme vychladnúť.
Pripravíme si ovocný puding. Višne osladíme, podlejeme trochou vody alebo rastlinného mlieka cca 1dc a pridáme zahusťovadlo. Necháme prevrieť, varíme 1-2 minúty. Nalejeme na makovú vrstvu a necháme vychladnúť. Uskladníme v chladničke aspoň na 2 hodiny a môžeme podávať.