RECEPTY

Vegan makový cheesecake s višňami


Lahodný jemný cheesacake s višňami v pudingu s domácim bezlepkovým sušienkovým základom. Sladený ryžovým sirupom a datľami.


sušienkový základ
  • 1 ľanové vajce (1PL mleté zlaté ľanové semienko, 3PL vody)
  • 80g ryžovej múky
  • 40g datľový "cukor" / kokosový
  • 30g mandľová múka
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • 30g alsan bio
  • 30g rastlinné mlieko
  • štipka vanilky, škorice
  • voliteľné: citrónová kôra

Plnka

  • 1 biele bio tofu (odporúčam z Kaufu take it veggie)
  • 130g mleté kešu
  • 190 g ryžový sirup
  • 100g kokosové mlieko z plechovky (tuhá časť)
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 1/2 mletého maku
  • 1/2 čl agaru
  • štipka soli, vanilky a škorice

Poleva

  • 200 g višne
  • ryžový/datľový sirup podľa chuti
  • 2PL kukuričný škrob/arrowroot/kuzu
  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a malú formu na pečenie cca 19 cm vystelieme papierom na pečenie.
  2. Všetky ingrediencie na korpus spolu rukou vymiesime na súdržné cesto. Ak sa cesto drobí, pridáme ešte trocha mlieka. Cesto rukou natlačíme na spodok formy, a trocha aj na okraje, poprepichujeme vidličkou a predpečieme 10 minút.
  3. Ingrediencie na plnku premiestnime do výkonného mixéra a mixujeme na hladkú konzistenciu. Navrstvíme na korpus a pečieme  cca 40 minút na 165 stupňov, spolu so starým plechom naplneným vodou.
  4. Koláč necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si ovocný puding. Višne osladíme, podlejeme trochou vody alebo rastlinného mlieka cca 1dc a pridáme zahusťovadlo. Necháme prevrieť, varíme 1-2 minúty. Nalejeme na makovú vrstvu a necháme vychladnúť. Uskladníme v chladničke aspoň na 2 hodiny a môžeme podávať. 

Dobrú chuť!


Počet videní: 12