RECEPTY

Mandľový koláč s nektarinkami


Vynikajúci prirodzene bezlepkový koláč sladený len datľovým sirupom a sezónnymi nektarinkami. Bez vajec a laktózy, ideálny letný koláč ako od babičky.

  • 120ml mandľové mlieko
  • 60ml mandľové maslo
  • 150ml datľový sirup
  • 125g mandľový jogurt
  • 2čl citrónová šťava
  • 240g múka ( použila som 100g pohánková, 110g ryžová, 30g arrowroot/tapioka)
  • 80g mandľová múka
  • 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
  • ½ čl sóda bikarbóna
  • 1½ čl škorice
  • ½ mletý zázvor
  • štipka pravej vanilky
  • 3 nektárinky/broskyne/slivky


  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si menší plech, ja som použila 20x30cm a vystelieme papierom na pečenie.
  2. Všetky tekuté ingrediencie vymiešame dohladka.
  3. Suché ingrediencie preosejeme cez sito a spojíme s tekutou časťou. Dobre premiešame. Jednu nektárinku nakrájame na menšie kocky a vmiešame do cesta. 
  4. Zvyšné ovocie nakrájame na tenšie plátky, bohato poukladáme na vrch koláča a pečieme cca 35-40 minút alebo kým nebude test so špáradlom čistý.

Dobrú chuť!


Počet videní: 5