Mandľový koláč s nektarinkami
Vynikajúci prirodzene bezlepkový koláč sladený len datľovým sirupom a sezónnymi nektarinkami. Bez vajec a laktózy, ideálny letný koláč ako od babičky.
- 120ml mandľové mlieko
- 60ml mandľové maslo
- 150ml datľový sirup
- 125g mandľový jogurt
- 2čl citrónová šťava
- 240g múka ( použila som 100g pohánková, 110g ryžová, 30g arrowroot/tapioka)
- 80g mandľová múka
- 1čl bezfosfátový prášok do pečiva
- ½ čl sóda bikarbóna
- 1½ čl škorice
- ½ mletý zázvor
- štipka pravej vanilky
- 3 nektárinky/broskyne/slivky
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Pripravíme si menší plech, ja som použila 20x30cm a vystelieme papierom na pečenie.
- Všetky tekuté ingrediencie vymiešame dohladka.
- Suché ingrediencie preosejeme cez sito a spojíme s tekutou časťou. Dobre premiešame. Jednu nektárinku nakrájame na menšie kocky a vmiešame do cesta.
- Zvyšné ovocie nakrájame na tenšie plátky, bohato poukladáme na vrch koláča a pečieme cca 35-40 minút alebo kým nebude test so špáradlom čistý.
Počet videní: 102
