Skutočne lahodná nepečená a jednoducho zhotovená zdravá sladkosť. Bez oleja, vyrobená iba z mandlí, datlí a kakaa či karobu. Naplnená kokosovou šľahačkou a jahodami. Hotová dokonalosť, zjedla sa bleskovou rýchlosťou.
2dc mandľovej múky
1dc karobu/kakaa
štipka pravej vanilky a škorice
60ml datľový sirup
60ml mandľové maslo
kokosové mlieko v plechovke cez noc zachladené v chladničke
1-2 dc čerstvých jahôd
Mandľovú múku, kakao, vanilku, sirup a mandľové maslo vypracujeme na kompakntné cesto. Premiestnime na papier na pečenie a pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme tenšie cesto.
Kokosové mlieko používajte kvalitné, ktoré neobsahuje žiadne prídavné látky, iba kokos a vodu. V noci sa v ňom oddelí tuhá časť od tekutej. Z tej tuhej vyšľaháme tuhú šľahačku pomocou metličkového mixéra. Pridáme štipku vanilky.
Na cesto nanesieme kokosovú šľahačku, jahody nakrájané na plátky a opatrne pomocou papiera na pečenie zvinieme. Necháme v chladničke aspoň hodinu zachladiť.
Nakrájame a uskladňujeme v chladničke vo vzduchotesnej nádobe.