RECEPTY

Jahodový cheesecake


Bezlaktózový a prirodzene bezlepkový, sladený len ryžovým sirupom. 

Korpus

  • 1dc mandle/vlašské/pekany
  • 1 a 1/2dc ovsené bezlepkové vločky
  • 1/2 dc kokosový olej
  • 3PL ryžový sirup
  • 1/2 čl škorice
  • štipka soli a vanilky

Vegan tvaroh

  • biele tofu bez GMO
  • 130 g kešu
  • 80 g kokosové mlieko z plechovky
  • kôra z bio citrónu
  • šťava z polovice citrónu
  • štipka soli a vanilky
  • 1/3 čl práškový agar

Jahodové želé

  • 2dc jahôd čerstvé/mrazené
  • ryžový sirup podľa chuti
  • 1/3 čl práškový agar
  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov a malú formu na pečenie cca 19 cm vystelieme papierom na pečenie. 
  2. Všetky ingrediencie na korpus dáme do mixéra a mixujeme. Vznikne nám lepkavé cesto, ak je príliš suché pridáme trocha kokosového oleja. Rukou natlačíme na spodok formy, poprepichujeme vidličkou a predpečieme 10 minút.
  3. Ingrediencie na tvaroh premiestnime do výkonného mixéra a mixujeme na hladkú konzistenciu. (kokosové mlieko použijeme izbovej teploty aby sme ho mali tekuté) Ochutnáme, môžeme pridať podľa chuti viac citrónu a ryžového sirupu.
  4. Navrstvíme na korpus a pečieme 1 hodinu na 165 stupňov, spolu so starým plechom naplneným vodou.
  5. Koláč necháme vychladnúť.
  6. Pripravíme si želé, ak použijeme čerstvé jahody pridáme k nim pol dc vody a varíme so sirupom a agarom cca 10 minút, kým dosiahnu kašovitú konzistenciu. Nalejeme na tvarohovú vrstvu a necháme vychladnúť. Uskladníme v chladničke. Môžeme ozdobiť čerstvými jahodami a medovkou.

Dobrú chuť!


Počet videní: 36