Bezlekpové, bezlaktozové, bez oleja a samozrejme bez cukru. Zdravé maškrtenie pre malých aj veľkých zdravopapkáčov.
- 1 stredne zrelý banán (100g)
- 0,625dc ryžový sirup/datľový sirup
- 1,25 dc mandľové mlieko
- 1čl jablkový ocot/citrónová šťava
- 3PL mandľové maslo
- štipka soli, vanilky
- 1/2 čl škorice
- 1,65dc bezlepková ovsená múka
- 1/2 čl sóda bikarbóna
- 2 čl bezfosfátový prášok do pečiva
- voliteľné: 1,25 dc čučoriedky/domáce čokoládové kúsky
- kokosová múka na posypanie miesto cukru
- Rúru predhrejeme na 175 stupňov, plech na muffiny vyložíme papierovými košíkmi alebo použijeme silikónovú formu. Z množstva nám vyjde 6 muffinov.
- Vo väčšej mise vidličkou dobre roztlačíme banán, pridáme sladidlo, mandľové maslo.
- Mlieko zmiešame s jablkovým octom a necháme chvíľu odstáť, kým nevznikne cmar, pridáme k banánovej zmesi.
- Primiešame preosiatu múku s kypridlami a dobre vymiešame, necháme 5 minút odstáť, cesto mierne zhustne.
- Do cesta môžeme zamiešať čučoriedky alebo čokoládové kúsky.
Počet videní: 111
