RECEPTY

Pohánka s jablkom, hrozienkami a makom


Ak si chceme odvyknúť od mäsa, alebo ak chceme obmedziť jeho konzumáciu, optimálnou nutričnou náhradou nám môžu byť obilniny. Navyše nám poskytnú množstvo ďalších životne dôležitých látok. V spojení so strukovinou, zeleninou, riasami, či orechami a semenami nám poskytnú komplexné živiny. Pohánka u nás veľmi obľúbená a často používaná na raňajky na sladko, výborne sa hodí k nej mak, na slano v podobe rizôt, či do polievok so šošovicou, vytvorí lahodnú chuť a dokonca aj odporcovia pohánky si pochutia. J Všetky obilniny či pseudoobilniny, tak ako aj strukoviny je lepšie na noc namáčať do vody, či mlieka, skrátime tak dobu varenia a sú pre nás lepšie stráviteľné a viac využitelné pre naše telo.

      • 1hrnček (2dc) pohanka
      • 2hrnčeky rastlinné mlieko alebo filtrovana voda
      • 2-3 s jablka
      • ½ až 1hnček sušené hrozienka (podľa toho aká sladká kaša vám vyhovuje)
      • ½ čl škorica
      • Kôra z bio citróna
      • 10PL mletý mak
      • Voliteľné: orechy pražené na sucho, goji, čerstvé jablko/jablková výživa

          1. Je viacero spôsobov na varenie pohánky, čím dlhšie sa varí, tým viac stráca vitamínu C. Najlepšie je pohánku večer namočiť do mlieka alebo vody, v ktorej sa bude ráno variť, kým nevsiakne všetku tekutinu, približne 10 až 15 minút so štipkou soli a štipkou riasy arame.
          2. Jablka nakrájame so šupkou, ak sú nestriekane a uvaríme ich so škoricou a hrozienkami v troche vody približne 5 minút a rozmixujeme. Primiešame pohánku, citrónovú kôru a mletý mak, posypeme podľa chuti orechami, semienkami, čerstvým či sušeným ovocím. 

          Dobrú chuť!


          Počet videní: 99