RECEPTY

Pšeno s kokosom a horúcimi čerešňami


Lahodné pšeno s voňavým kokosom, vanilkou a škoricou preliate omáčkou z čerešní jemne zahustenou kuzu. Osladené len datľovým sirupom. Do kaše sa skvele hodí primiešať podľa chuti mletý mak alebo karob. Keď už nie je čerstvé ovocie, dobre poslúžia z času na čas zásoby domácich džemov alebo niečo mrazené. Mrazené a konzervované potraviny je dobre používať len minimálne, iba na spestrenie jedálnička v zimných mesiacoch.

  • 1 šálak pšena
  • 3 šálky ryžové mlieko
  • 3PL strúhaný kokos/mletý mak/karob
  • 1 hrnček mrazené čerešne/ alebo čo máte doma
  • Podľa potreby kuzu na zahustenie/kukuričný skrob
  • Datlový sirup podľa chuti
  • Voliteľné: kakaové bôby
  1. Pšeno dôkladne prepláchneme a 3 krát sparíme vriacou vodou aby sa zbavilo horkosti a nečistôt. Uvaríme ho v mlieku so štipkou soli a riasy arame, približne 25 až 30 minút.
  2. Pokým sa pšeno varí, pripravíme si z mrazeného ovocia omáčku. Jemne zahrievame v hnci, osladíme podľa chuti datľovým sirupom a zahustíme troškou kuzu rozmiešaného v troche vody.
  3. Do uvareného pšena primiešame kokos, mak alebo karob, na čo máme práve chuť. J Ak chceme kašovitejšiu konzistenciu, prilejeme trocha (1 dc a viac) mlieka a jemne mixujeme.
  4. Pšeno prelejeme hotovou omáčkou, my si radi posypeme kašu kakaovými bôbmi, dodajú chrumkavosť.

Dobrú chuť!


Počet videní: 13