Lahodné pšeno s voňavým kokosom, vanilkou
a škoricou preliate omáčkou z čerešní jemne zahustenou kuzu. Osladené
len datľovým sirupom. Do kaše sa skvele hodí primiešať podľa chuti mletý mak
alebo karob. Keď už nie je čerstvé ovocie, dobre poslúžia z času na čas
zásoby domácich džemov alebo niečo mrazené. Mrazené a konzervované
potraviny je dobre používať len minimálne, iba na spestrenie jedálnička
v zimných mesiacoch.
1 šálak pšena
3 šálky ryžové mlieko
3PL strúhaný kokos/mletý mak/karob
1 hrnček mrazené čerešne/ alebo
čo máte doma
Podľa potreby kuzu na
zahustenie/kukuričný skrob
Datlový sirup podľa chuti
Voliteľné: kakaové bôby
Pšeno dôkladne prepláchneme
a 3 krát sparíme vriacou vodou aby sa zbavilo horkosti a nečistôt.
Uvaríme ho v mlieku so štipkou soli a riasy arame, približne 25 až 30
minút.
Pokým sa pšeno varí, pripravíme
si z mrazeného ovocia omáčku. Jemne zahrievame v hnci, osladíme podľa
chuti datľovým sirupom a zahustíme troškou kuzu rozmiešaného v troche
vody.
Do uvareného pšena primiešame
kokos, mak alebo karob, na čo máme práve chuť. J
Ak chceme kašovitejšiu konzistenciu, prilejeme trocha (1 dc a viac) mlieka
a jemne mixujeme.
Pšeno prelejeme hotovou omáčkou,
my si radi posypeme kašu kakaovými bôbmi, dodajú chrumkavosť.