RECEPTY

Korenená teffová čoko kaša


Teff je bohatý na vlákninu, bielkoviny, vápnik a železo. Má vyvážený pomer bielkovín a sacharidov. Teff má príjemnú orieškovú chuť a je ľahko stráviteľný, navyše ho vďaka nízkemu glykemickému indexu ocenia aj diabetici. Môžete ho použiť vo forme múky alebo vločiek, celé zrno sa ťažšie zháňa. Najčastejšie teff používam ako múku, z ktorej robím napríklad palacinky, wafle alebo halušky.

  • 1šálka teffová múka/ vločky
  • 3šálky ryžového alebo mandľové mlieko
  • 2PL karobu
  • Škorica, muškátový oriešok, pravá vanilka podľa chuti
  • Datľový sirup podľa chuti 
  1. Do mlieka vmiešame metličkou teff, karob a koreniny. Dôkladne premiešame aby sme sa zbavili hrudiek a privedieme k varu. Varíme do zhustnutia cca 1-2 minúty.
  2. Na konci nalejeme datľový sirup alebo pár datlí mixujeme s trochou mlieka na hladkú pastu a vmiešame do kaše. Hotovo, môžeme podávať ozdobené čerstvým sezónnym ovocím, semienkami, orechmi alebo kakaovými bôbmi.


Pozn.: ak použijeme teffové vločky, zdvojnásobíme množstvo a na záver kašu mixujeme s datľami tyčovým mixérom na hladký puding.

Dobrú chuť!


Počet videní: 22