RECEPTY

Hokkaido perníková kaša


Tieto raňajky patria medzi naše obľúbené v sychravé, chladné rána, kedy sa potrebujeme zahriať. 


  • 8dc ovsené mlieko (alebo iné rastlinné)
  • 1,5 dc cirok/pšeno (s kúskom riasy arame)
  • hrsť vlašských orechov/pekanových
  • 1čl bio perníkové korenie
  • hrnček nakrájanej hokkaido tekvice
  • ryžový sirup na osladenie
  1. Najlepšie je cirok ako aj inú obilninu na pár hodín predmáčať aby sa uvoľnilo viac živín a urýchlime aj varenie. Ale nie je to nutné. 
  2. Cirok spolu s hokkaido, orechami a perníkovým korením varíme v ovsenom mlieku približne 30 minút.
  3. Kašu mixujeme tyčovým mixérom, osladíme ryžovým sirupom a posypeme nasekanými a na sucho opraženými orechami. Na vylepšenie môžeme na záver pridať trocha perníkového korenia a ryžového sirupu. Orechy tak krásne skaramelizujú, budú voňavé a chrumkavé.

Dobrú chuť!


Počet videní: 69