Tieto raňajky patria medzi naše obľúbené v sychravé, chladné rána, kedy sa potrebujeme zahriať.
8dc ovsené mlieko (alebo iné rastlinné)
1,5 dc cirok/pšeno (s kúskom riasy arame)
hrsť vlašských orechov/pekanových
1čl bio perníkové korenie
hrnček nakrájanej hokkaido tekvice
ryžový sirup na osladenie
Najlepšie je cirok ako aj inú obilninu na pár hodín predmáčať aby sa uvoľnilo viac živín a urýchlime aj varenie. Ale nie je to nutné.
Cirok spolu s hokkaido, orechami a perníkovým korením varíme v ovsenom mlieku približne 30 minút.
Kašu mixujeme tyčovým mixérom, osladíme ryžovým sirupom a posypeme nasekanými a na sucho opraženými orechami. Na vylepšenie môžeme na záver pridať trocha perníkového korenia a ryžového sirupu. Orechy tak krásne skaramelizujú, budú voňavé a chrumkavé.