Polenta zaberie trocha viac času na prípravu, varíme ju 2O
až 30 minút s riasou arame v rastlinnom mlieku. Vždy si varím dvojnásobné
množstvo, na raňajky ako kašu a zo zvyšku, obed alebo večera, buď
v podobe polentových "zemiačikov" alebo u nás veľmi obľúbená našľahaná
polenta. Zemiaky u nás jedávame len veľmi ojedinele, vynikajúca
a zdravšia náhrada je práve polenta.
Mlieko privedieme k varu,
pridáme riasu arame a štipku soli.
Keď
mlieko začne vrieť, postupne k nemu vsypeme polentu za stáleho
miešania metličkou. Hrniec prikryjeme a na slabom plameni necháme variť
asi 20 až 30 minút. Ku koncu je potrebné miešať.
Počas
varenia polenty si pripravíme polevu zmiešaním všetkých ingrediencií. Veľmi
chutná je varianta, keď časť tahini nahradíme lieskoorieškovým maslom.
Kašu rozdelíme na taniere a polejeme
karobovou polevou. Ozdobíme obľúbeným ovocím čerstvým, či sušeným.