RECEPTY

Polenta s karobovou polevou


Polenta zaberie trocha viac času na prípravu, varíme ju 2O až 30 minút s riasou arame v rastlinnom mlieku. Vždy si varím dvojnásobné množstvo, na raňajky ako kašu a zo zvyšku, obed alebo večera, buď v podobe polentových "zemiačikov" alebo u nás veľmi obľúbená našľahaná polenta. Zemiaky u nás jedávame len veľmi ojedinele, vynikajúca a zdravšia náhrada je práve polenta.

  • 1hrnčeky (2dc) polenty, nie instantná
  • 3 hrčeky (6dc) ryžové mlieko 
  • Štipka riasy arame, štipka himalájslej soli
  • Voliteľné: sezónne ovocie, orechy 

karobová čokoláda: 3PL tahini, 1-2PL karob, 2-3PL datľový sirup, štipka škorice, trocha mlieka na rozriedenie

  1. Mlieko privedieme k varu, pridáme riasu arame a štipku soli.
  2. Keď mlieko začne vrieť, postupne k nemu vsypeme polentu za stáleho miešania metličkou. Hrniec prikryjeme a na slabom plameni necháme variť asi 20 až 30 minút. Ku koncu je potrebné miešať.
  3. Počas varenia polenty si pripravíme polevu zmiešaním všetkých ingrediencií. Veľmi chutná je varianta, keď časť tahini nahradíme lieskoorieškovým maslom.
  4. Kašu rozdelíme na taniere a polejeme karobovou polevou. Ozdobíme obľúbeným ovocím čerstvým, či sušeným.

Dobrú chuť!


Počet videní: 112