RECEPTY

Ovsena kaša z celého zrna s jahodovým džemom a mandľovým maslom


Ovos sa varí dlho, pokojne si uvarte vo väčšom množstve, obilnina v chladničke vydrží 3 dni. Ráno stačí prihriať a vykúzliť si svoje obľúbené zdravé raňajky. Áno s vločkami je to jednoduchšie, ale pripravíme sa o cenné živiny z celého zrna. Veľmi chutné raňajky, poslúžia aj ako náhrada dezertu. V lete je super nahradiť domáci džem čerstvými jahôdkami. Ak si to dáte do zatváracieho pohára, pôjde s vami aj do práce, či ako občerstvenie na túru.

  • 1l rastlinné mlieko alebo voda
  • 1 hrnček (2dc) 140g Ovos
  • 2PL sezam
  • 1/2čl škorica
  • Jahodový džem
  • Mandľové maslo
  • Ryžový sirup podľa chuti
  • Voliteľné : lyfizované, sušené alebo čerstvé ovocie
  1. Prepláchnutý ovos je najlešie namočiť na pár hodín a následne aj s tou vodou spolu so sezamom, riasou arame a štipkou soli uvariť 40 minút najlepšie v tlakovom hrnci, tento krok si pokojne prichystajte večer.
  2. Kašu ráno prehrejeme a mixujeme na hladký krém, pridáme škoricu a osladíme ryžovým sirupom podľa chuti.
  3. Vrstvíme do pohárov kašu, mandľové maslo, džem a znova kašu. Ak máme džem hustý, môžeme ho rozriediť trochou vody alebo rastlinného mlieka.

TIP: ak je sezóna jahôd, spravíme si raw džem, čerstvé jahody mixujeme samostantne alebo s datľou medjool (ak máme radi sladšie jedlá) a primiešame chia semienka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 14