Ovos spomedzi všetkých hustosiatych obilnín vytvára
najnižšiu uhlíkovú stopu, poskytuje výnimočnú porciu výživných látok, ale tiež
vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Ovos patrí
medzi najzdravšie zrná, a je bezlepkový, a nie je len pre kone. J. Pohľad na jeho klasy
potešia telo a dušu človeka. Celé zrná ovsa sú pokladom pre zdravie, pretože
práve v šupke je zastúpených najviac prospešných látok. Zrná je potrebné namočiť na pár hodín a varí sa 40
minút najlepšie v tlakovom hrnci. Je výborný aj na slano ako príloha
v kombinacii s ryžou. Rastlinné mlieka alebo takéto kaše
z celého zrna nám veľmi uľahčia aj časovo skrátia prístroje na to určené.
U nás používame Miomat, mlieka sú u nás na dennom poriadku. J
Dusené jablka - 2 jablka, ½ čl panenský kokosový olej/maslo alsan bio, ½ čl škorica, datľový sirup podľa chuti
Karamelové jabĺčka
Dobrú chuť!