RECEPTY

Ovseno maková kaša s karamelovým jablkom


Ovos spomedzi všetkých hustosiatych obilnín vytvára najnižšiu uhlíkovú stopu, poskytuje výnimočnú porciu výživných látok, ale tiež vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Ovos patrí medzi najzdravšie zrná, a je bezlepkový, a nie je len pre kone. J. Pohľad na jeho klasy potešia telo a dušu človeka. Celé zrná ovsa sú pokladom pre zdravie, pretože práve v šupke je zastúpených najviac prospešných látok. Zrná je potrebné namočiť na pár hodín a varí sa 40 minút najlepšie v tlakovom hrnci. Je výborný aj na slano ako príloha v kombinacii s ryžou. Rastlinné mlieka alebo takéto kaše z celého zrna nám veľmi uľahčia aj časovo skrátia prístroje na to určené. U nás používame Miomat, mlieka sú u nás na dennom poriadku. J

  • 1l rastlinné mlieko alebo voda /variť vo vode 1diel ku 3 dielom vody/
  • 1 hrnček (2dc) 140g Ovos
  • 50g mandle
  • Kôra z 1 bio citróna
  • 5 PL mletý mak (kľudne aj viac, podľa chuti a ako hustú kašu si želáte)
  • Konopné semienka na posypanie


Dusené jablka - 2 jablka, ½ čl panenský kokosový olej/maslo alsan bio, ½ čl škorica, datľový sirup podľa chuti

  1. Prepláchnutý ovos je najlešie namočiť na pár hodín a následne aj s tou vodou spolu s mandľami, riasou arame a citrónovou kôrou uvariť 40 minút najlepšie v tlakovom hrnci, tento krok si pokojne prichystajte večer.
  2. Kašu ráno prehrejeme a mixujeme na hladký krém, pridáme mletý mak a zamiešame.

Karamelové jabĺčka

  1. Jablka, ak sú nestriekané nakrájame aj so šupkou na kocky.
  2. Na troške rozohriateho oleja pár minút jablka osmahneme, pridáme škoricu a datľový sirup, ešte to celé prehreme aby sa chute spojili a podávame na kaši posypané konopnými semienkami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 63