RECEPTY

Raňajkovo perníkový ciroko bowl


Detskú verziu osladím len hrozienkami, nakrájaným čerstvým sezónnym ovocím a nasekanými orechami praženými na sucho. Dospelá verzia je rozmaznaná chuťami, doplnená o karamelové orechy, škoricové ovocie a dochutená perníkovým korením. Čirok je dobre predmáčať a pokojne aj uvariť večer, ráno len prehrejeme s trochou mlieka.

  • 1hrnček ciroku (štipka soli a riasy arame)
  • 3 hrnčeky rastlinné mlieko (ryžové, ovsené)
  • ½ čl perníkové korenie, škorica podľa chuti
  • Kokosový panenský olej
  • Sušené hrozienka na chvíľu namočené vo vode
  • Sezónne ovocie: jablká, hrušky alebo slivky
  • Posypanie: vlašské orechy a konopné semienka
  • Sladenie: datľový alebo ryžový sirup podľa chuti
  1. Cirok je dobré si na pár hodín predmáčať ako každú obilninu. Varíme v 3násobnom množstve mlieka približne 40 minút s riasou a štipkou soli. Alebo 25 minút v tlakovom hrnci.
  2. Ak sa mlieko nevstrebalo všetko, nevadí, mixujeme tyčovým mixérom. Ak sa mlieko všetko vstrebe, dolejeme na zriedenie podľa toho akú konzistenciu kaše si želáme. Cirok má pevnejšie zrno, nedosiahneme úplne hladkú kašu.
  3. Obľúbené ovocie nakrájame a na štipke kokosového oleja zahrejeme, pridáme škoricu.
  4. Orechy opražíme na sucho, na záver pridáme štipku kokosového oleja a datľový sirup, možstvo podľa chuti a máme vynikajúce karamelové orechy.
  5. Uvarený cirok si dáme do misky, môžeme ešte zaliať trochou mlieka, čo nám zvýšilo. Ak máme radi sladšie chute, polejeme kašu ryžovým alebo datľovým sirupom. Na vrch naukladáme ovocie, sušené hrozienka, karamelové orechy a konopné semienka.

Dobrú chuť!


Počet videní: 103