RECEPTY

Amarantova kaša s pekanovými orechami


Výdatné raňajky pre deti a dospelých sladené len banánom. Je úžasné, ak svoje deti naučíme jesť od malička všetky obilniny. Stane sa to pre ne úplne prirodzené a budujeme im silnú imunitu, pevné zdravie. (do 3 rokoch si robíme chuťové návyky) Naša generácia takú možnosť pestrosti obilnín nemala J boli sme naučení na múčne a zemiakové jedlá. Uprednostňujem lokálne a sezónne ovocie, ale z času na čas si doprajeme aj exotiku. Banán, úžasne zdravé ovocie, ako aj iná exotika má na telo ochladzujúce účinky, ale v spojení so zahrievajúcou škoricou tvoria dokonalé duo. Amarant má špecifickú chuť a vôňu, no v tejto kaši je veľmi chutný. Výborne sa k nemu hodia práve pekanové orechy. Amarant je poklad z prírody, prekvapí najmä obsahom živín. Vďaka nim obohacuje jedálničky športovcov, zdraví sú po ňom ešte zdravší a chorí sa úspešne zbavujú svojich problémov. J Obsahuje minerály, ktorých dostatok je nutný pre celkové zdravie, imunitu a dobrú fyzickú kondíciu. Za zmienku stojí aj vysoký obsah bielkovín.

  • 1 šálka amarantu, štipka arame riasy a soli
  • 3 šálky rastlinné mlieko
  • Zrelé bio banány (množstvo podľa chuti)
  • 1 čl škorica
  • 1/3 šálky pekanoveé orechy
  • Voliteľné: hruška, konopné semienka
  1. Amarant je dobré opražiť na suchej panvici približne 1 minútu.
  2. Spolu s mliekom a štipkou riasy arame varíme približne 25 minút na miernom ohni, až pokým amarant nevpije všetko mlieko a vytvorí gélovú konzistenciu.
  3. Banány používam dostatočne zrelé, aby kašu dobre osladili, na porciu dávam jeden. Nám takáto sladkosť vyhovuje, no každý ako je zvyknutý. Popučíme vidličkou na úplne jemnú kašu a primiešame k uvarenému amarantu.
  4. Na suchej panvici opražíme nakrájané pekanové orechy a posypeme nimi kašu. Ak sa vám tento krok nechce robiť, možete pekany hodiť do mlieka na začiatku varenia, a na konci pridať nakrájaný banán a len všetko spolu vymixovať.
  5. Vrch môžeme posypať nakrájanou hruškou a konopnými semienkami.

Tip: úplne najlepšie sú pekanové orechy nakájané a na sucho opražené na panvici a následne k nim pridáme kusok vegan bio masla a posypeme datľovým cukrom alebo datľovým sirupom, bohato zasypeme škoricou, vypneme a len necháme dôjsť. Sú viac než úžasné...

Dobrú chuť!


Počet videní: 49