Táto geniálna ryža má viac antioxidantov ako čučoriedky,
chráni naše bunky pred poškodením a voľnými radikálmi, je plná vitamínu E
a má množstvo železa, je vhodná pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Varíme
ju v 3-násobnom množstve vody 40 až 60 minút. Doba varenia je na ráno dosť
dlhá, kľudne si ju uvarte večer a ráno len dolejete mlieko
a dovaríte. Kokosové mlieko z plechovky dodá kaši nádhernú krémovosť,
vyberte si kvalitnú značku, v ktorej nie sú iné prídavné látky, iba kokos
a voda. Môžete si uvariť väčšie množstvo ryže, a použiť ju obed alebo večeru na super chutnú cícerovo kokosovú curry polievku.
1 hrnček čierna ryža
4 hrčeky vody
Štipka riasa arame
Plechovka bio kokosové mlieko
2 banány, pár datlí podľa chuti
½ čl škorica
Voliteľné : goji, moruša, na
sucho opražené orechy alebo chia semianka
Zvyknem ryžu predmáčať na niekoľko hodín v 3-násobnom
množstve vody s riasou arame a potom variť so štipkou himalájskej
soli minimálne 40 až 60 minút alebo kým nevsiakne všetku vodu, kľudne aj deň
vopred.
Ráno k ryži nalejeme
plechovku kokosového mlieka a privedieme k varu. Varíme do
zhustnutia. Rozmixujeme banány s datlľami a škoricou, ak sú datle príliš tvrdé,
môžeme k nim pridať trocha z kokosového mlieka a zmes pridáme
k ryži. Vynikajúce je ryžu posypať orechami, nesíreným sušeným, lyfizovaným či čerstvým
ovocím. My sme kašu ozdobili lyfizovanými jahodami a pistáciami.