RECEPTY

Čierna ryža v kokosovom mlieku


Táto geniálna ryža má viac antioxidantov ako čučoriedky, chráni naše bunky pred poškodením a voľnými radikálmi, je plná vitamínu E a má množstvo železa, je vhodná pre deti, tehotné a dojčiace ženy. Varíme ju v 3-násobnom množstve vody 40 až 60 minút. Doba varenia je na ráno dosť dlhá, kľudne si ju uvarte večer a ráno len dolejete mlieko a dovaríte. Kokosové mlieko z plechovky dodá kaši nádhernú krémovosť, vyberte si kvalitnú značku, v ktorej nie sú iné prídavné látky, iba kokos a voda. Môžete si uvariť väčšie množstvo ryže, a použiť ju obed alebo večeru na super chutnú cícerovo kokosovú curry polievku.

  • 1 hrnček čierna ryža
  • 4 hrčeky vody
  • Štipka riasa arame
  • Plechovka bio kokosové mlieko
  • 2 banány, pár datlí podľa chuti
  • ½ čl škorica
  • Voliteľné : goji, moruša, na sucho opražené orechy alebo chia semianka
  1. Zvyknem ryžu predmáčať na niekoľko hodín v 3-násobnom množstve vody s riasou arame a potom variť so štipkou himalájskej soli minimálne 40 až 60 minút alebo kým nevsiakne všetku vodu, kľudne aj deň vopred. 
  2. Ráno k ryži nalejeme plechovku kokosového mlieka a privedieme k varu. Varíme do zhustnutia. Rozmixujeme banány s datlľami a škoricou, ak sú datle príliš tvrdé, môžeme k nim pridať trocha z kokosového mlieka a zmes pridáme k ryži. Vynikajúce je ryžu posypať orechami, nesíreným sušeným, lyfizovaným či čerstvým ovocím. My sme kašu ozdobili lyfizovanými jahodami a pistáciami.

Dobrú chuť!


Počet videní: 33