Chrumkavé prirodzene bezlepkové krekry vyrobené zo zdravých
ingrediencíi.
- 1dc mleté slnečnicové semienko
- 1dc ryžová múka
- 1PL lahôdkové droždie (môže sa
vynechať)
- Himalájska soľ podľa chuti
- 1čl nori vločiek
- 1čl sezamový olej
- Trocha rastlinného mlieka/vody
- Sezam na posypanie
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov.
- Z ingrediencií vypracujeme
kompaktné cesto. Vodu alebo mlieko prilievame po troške, aby cesto nebolo
lepivé ale ani drobivé.
- Cesto premiestnime na papier na
pečenie a pomocou potravinovej fólie vyvaľkáme tenké cesto. Kolieskom
nakrájame cesto na kocky, potrieme trochou mlieka, posypeme sezamom
a pečieme do chrumkava 10-15 minút.
TIP: do cesta môžeme nastrúhať malú mrkvu, pridať obľúbenú
bylinku, sušený cesnak alebo rascu. A vyrobviť rôzne príchute.
Dobrú chuť
Počet videní: 55