Výborný, rýchly chlieb z batátov bez kysnutia, pripravený na panvici. A navyše bezlepkový. Skvelo sa hodí ako príloha ku gulášovým jedlám alebo k indii.
- 1 batát
- 2 PL alsan bio
- trocha himalájskej soli
- cca 1 dc pohánkovej a cca 1 dc ryžovej múky
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- dochutenie: soľ, rasca, majorán, čerstvá petržlenová vňaťka, nori vločky
- Batát nakrájame a uvaríme vo vode do zmäknutia. Scedíme a necháme vychladnúť. Dôkladne popučíme vidličkou.
- Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu do zlatista, pridáme pretlačený cesnak. Necháme vychladnúť. Primiešame k batátom.
- Pridáme maslo izbovej teploty a všetky ostatné ingrediencie. Vypracujeme vláčne, nelepivé cesto. Múku pridávame podľa potreby.
- Cesto rozdelíme na menšie gule a vyvaľkáme na kruh, nožom narežeme na 4 trojuholníky.
- Na panvicu dáme trocha oleja a masla, chlebíky pečieme z každej strany do zlata. Pri prekladaní chlebíka na panvicu je dobre si pomôcť obracačkou.
- Podávame k strukovinovým gulášom alebo k obľúbenej indii.
Počet videní: 39