Tento tradičný indicky chlebík patrí medzi najčastejšie prílohy k indickému jedlu. Môžete ho servírovať k obľúbenému dipu, polievke, či curry. Táto kvásková verzia je bezlaktózová (vegánska) a zdravšia varianta k tradičnému naan, pretože neprekysľuje organizmus, dokonca je dobre tolerovaný aj diabetikmi, histaminikmi a celiatikmi, pretože naburáva zložitú stavbu lepku, okrem veľa ďalších pozitív. A je neskutočne chutný, nielen vhodný, ale aj zdravotne prínosný pre malé deti aj s použitím menším podielom celozrnnej múky. Pri vegánskych jogurtoch je dobre všímať si zloženie, pretože niektoré obsahujú nezdravé zložky ako zahusťovadlá a prídavné látky, či umelé vitamíny, cukor. Jeden z najlepších a krémových nejogurtov je mandľový od Nemléko. Oleje používame len panenské, za studena lisované, aby boli prínosom pre naše telo. Filtrovanú vodu používame cez šungit –uhlíková hornina so schopnosťou čistiť vodu a vzduch alebo dojčeneckú vodu, takto kvások vynikajúco reaguje.
• 3dc hrnček špaldová múka
• 0,5dc celozrnná špaldová múka
• 3PL mandľový jogurt(môže byť sójový, kokosový)
• 2 a ½ PL sezamový olej (olivový )
• 1čl ryžový sirup
• 1čl himalájska soľ
• ½ čl sušený cesnak, rasca
• 2PL ražný kvások
• 1 dc teplej filtrovanej vody
Servírovanie
• Alsan bio/sezamový olej
• 1-2 strúčik cesnaku
• Čerstvá petržlenová vňať/koriander/pažítka
Dobrú chuť !