RECEPTY

Polentové zemiaky


Vynikajúca príloha k obľúbeným jedlám.

• 1diel Polenta

• 3diely Rastlinné mlieko

• štipka riasy arame

• štipka himalájskej soli

• ½ cibuľa

• čerstvá vňaťka, pažítka

• sezamový olej


  1. S prípravou polenty začneme skôr, prípadne si ju uvaríme na raňajky vo väčšom množstve a necháme aj na obed či večeru. Polentu varíme 20-30 minút a nalejeme na tanier v tenkej vrstve, necháme úplne vychladnúť.
  2. Nakrájame na malé obdĺžniky. Na oleji restujeme cibuľu do chrumkava, pridáme nakrájanú polentu (lepšie chuti viac osmahnutá) a čerstvé bylinky. Podľa chuti osolíme. Alebo pečieme v rozohriatej rúre na 175stupňov 20 minút.

Dobrú chuť!


Počet videní: 99