RECEPTY

Detské cícerové rizoto


Jednoduché a rýchle rizoto vhodné aj pre malé deti. U nás doma veľmi obľúbené. Strukoviny varíme vo väčšom množstve s riasou Kombu, vďaka ktorej sa strukovina stane ľahšie stráviteľnou a rýchlejšie sa uvarí. Morské riasy sú pre nás obrovským prínosom, obsahujú o 10-20% viac minerálnych látok ako bežná zelenina a neabsorbujú škodliviny. Strukovinu, ktorú hneď nespotrebujem, ešte teplú uzavriem aj s vodou, v ktorej sa varila do zaváracieho pohára a po vychladnutí v chladničke vydrží týždeň. 

  • ½  PL sezamový olej
  • 10 cm pór
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 menšia mrkva
  • 3 PL uvareného cíceru
  • 3 PL basmati ryže (štipka riasy arame)
  • trocha himalájskej soli
  • štipka kurkumy a rasce
  • Čerstvý koriander, pažítka alebo petržlenová vňať
  • Voliteľné: gomasio
  1. Na sezamovom oleji restujeme na drobno nakrájaný pór, nahrubo nastrúhanú mrkvu a cesnak.
  2. Pridáme cícer a prepláchnutú ryžu. Osolíme, pridáme štipku kurkumy a rasce, podlejeme zeleninovým vývarom alebo vodou, cca 1cm nad rizoto a dusíme spolu so štipkou riasy arame pod pokrievkou približne 15 minút, kým sa rizoto uvarí.
  3. Posypeme čerstvým koriandrom alebo inou obľúbenou bylinkou, ktorú deti majú rady. Podávame s čerstvou uhorkou alebo pickles. Môžeme posypať gomasiom. Tanier doplníme o čerstvú zeleninu alebo pickles. V našom prípade čerstvá uhorka a dobrušské pickles.

Veľmi chutné rizoto pre celú rodinu, verzia pre dospelých cícerové rizoto.

Dobrú chuť!


Počet videní: 11